Kõrvitsakarri riisiga

Särav kõrvitsakarri pakub imelisi maitsenaudinguid ja on suurepärane vaheldus harjumuspärastele kõrvitsaroogadele! Kõrvitsa erkoranži koore all peitub hulgaliselt kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Kõrvitsakarrit on hea teha korraga suurem kogus, sest seda on mugav soojendada ka teisteks toidukordadeks ning kombineerida erinevate lisanditega.

Kõrvitsad pärinevad küll Lõuna – Ameerikast, kuid kasvavad suurepäraselt ka meie aedades. Hästi valminud kõrvits säilib toatemperatuuril isegi ületalve ja on seetõttu üsnagi kättesaadav tooraine. Kõrvitsa mahedamaitseline viljaliha pakub tänu kõrgele pektiinisisaldusele ergutust just soolestiku tööle ja seedeprotsessidele.

Peale maitsva viljaliha sisaldab kõrvits tervislikke ja suure kalorsusega seemneid, mida saab hõlpsalt raputada toitudele nii maitselisandiks kui ka kaunistuseks.

Kõrvitsakarri

Koostisosad:

  • 200 g kõrvitsat
  • 40 g kookospiima
  • 150 g porgandit
  • 20 g paprikat
  • 9 g kookosrasva
  • 80 g kanafileed
  • 50 g täisterariisi
  • soola
  • karrit
  • soovi korral kaunistamiseks röstitud kõrvitsaseemneid, laimi ja värsket koriandrit

*Antud kogus on mõeldud ühele inimesele.

Valmistamine:

Koori ja tükelda kõrvits ning keeda soola ja karriga maitsestatud vees pehmeks. Vala ära keeduvesi ja püreesta kookospiimaga kreemjaks. Haki kanafilee ja köögiviljad. Esmalt pruunista kookosõlis karri ja soolaga kanafilee, seejärel lisa pannile köögiviljad. Küpseta pannil kana-köögiviljasegu nii, et köögiviljad jääksid mõnusalt krõmpsuvad. Seejärel sega kõrvitsapüreega. Kõrvitsakarri kõrvale keeda riis ja serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega, laimi ja koriandriga. Vegan versiooni jaoks asenda kanafilee kikerhernestega.

Head isu!

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top