Kõrvitsakarri

Kõrvitsad pärinevad küll Lõuna – Ameerikast, kuid kasvavad suurepäraselt ka meie aedades. Hästi valminud kõrvits säilib toatemperatuuril isegi ületalve ja on seetõttu üsnagi kättesaadav ning taskukohane tooraine. Särav kõrvitsakarri pakub imelisi maitsenaudinguid ja on suurepärane vaheldus harjumuspärastele kõrvitsaroogadele! Menüüsse tasub kõrvits lisada ka seetõttu, et see pakub mitmeid tervisekasusid.

Kõrvitsa erkoranži koore all peitub hulgaliselt kiudaineid, vitamiine, mineraalaineid ja bioaktiivseid ühendeid (nt karotenoide). Kõrvitsa mahedamaitseline viljaliha pakub tänu kõrgele pektiinisisaldusele ergutust ka soolestiku tööle ja seedeprotsessidele.

Kõrvitsakarri sobib suurepäraselt järgmisel päeval soojendamiseks ning seda saab edukalt kombineerida erinevate lisanditega. Ühest suurest kõrvitsast jagub ilmselt mitmeks korraks, seega proovi ka meie kõrvitsasmuuti ja kõrvitsamuffinite retsepti.

Kõrvitsakarri

Koostisosad:

  • 250 g kõrvitsat
  • 30 g kookospiima
  • 80 g porgandit
  • 40 g paprikat
  • 10 g külmpressitud oliiviõli
  • 80 g kanafileed
  • 50 g täisterariisi
  • soola
  • karripulbrit
  • 20 g (2 tl) punast karripastat
  • 5 külmutatud laimilehte
  • soovi korral kaunistamiseks kõrvitsaseemneid, laimi ja värsket koriandrit

Valmistamine:

Koori ja tükelda kõrvits ning keeda soola ja karripulbriga maitsestatud vees pehmeks. Vala ära keeduvesi ja püreesta kookospiimaga kreemjaks. Tükelda kanafilee, porgand ja paprika. Esmalt pruunista õrnalt õlis karripasta, seejärel lisa soolaga maitsestatud kanafilee ja laimilehed, ning prae kana läbi. Lisa porgand ja paprika ning kuumuta veel kergelt. Küpseta pannil kana-köögiviljasegu nii, et köögiviljad jääksid mõnusalt krõmpsuvad. Seejärel sega kõrvitsapüreega mõnusaks karriroaks. Kõrvitsakarri kõrvale keeda riis ja serveeri värske laimi ning koriandriga (peterselliga).

1 portsjon annab u 500 kcal

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top