Särav kõrvitsakarri pakub imelisi maitsenaudinguid ja on suurepärane vaheldus harjumuspärastele kõrvitsaroogadele! Kõrvitsa erkoranži koore all peitub hulgaliselt kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Kõrvitsakarrit on hea teha korraga suurem kogus, sest seda on mugav soojendada ka teisteks toidukordadeks ning kombineerida erinevate lisanditega.
Kõrvitsad pärinevad küll Lõuna – Ameerikast, kuid kasvavad suurepäraselt ka meie aedades. Hästi valminud kõrvits säilib toatemperatuuril isegi ületalve ja on seetõttu üsnagi kättesaadav tooraine. Kõrvitsa mahedamaitseline viljaliha pakub tänu kõrgele pektiinisisaldusele ergutust just soolestiku tööle ja seedeprotsessidele.
Peale maitsva viljaliha sisaldab kõrvits tervislikke ja suure kalorsusega seemneid, mida saab hõlpsalt raputada toitudele nii maitselisandiks kui ka kaunistuseks.