Kõrvitsad pärinevad küll Lõuna – Ameerikast, kuid kasvavad suurepäraselt ka meie aedades. Hästi valminud kõrvits säilib toatemperatuuril isegi ületalve ja on seetõttu üsnagi kättesaadav ning taskukohane tooraine. Särav kõrvitsakarri pakub imelisi maitsenaudinguid ja on suurepärane vaheldus harjumuspärastele kõrvitsaroogadele! Menüüsse tasub kõrvits lisada ka seetõttu, et see pakub mitmeid tervisekasusid.
Kõrvitsa erkoranži koore all peitub hulgaliselt kiudaineid, vitamiine, mineraalaineid ja bioaktiivseid ühendeid (nt karotenoide). Kõrvitsa mahedamaitseline viljaliha pakub tänu kõrgele pektiinisisaldusele ergutust ka soolestiku tööle ja seedeprotsessidele.
Kõrvitsakarri sobib suurepäraselt järgmisel päeval soojendamiseks ning seda saab edukalt kombineerida erinevate lisanditega. Ühest suurest kõrvitsast jagub ilmselt mitmeks korraks, seega proovi ka meie kõrvitsasmuuti ja kõrvitsamuffinite retsepti.