Kõrvitsamuffinid

Otsid kõrvitsavarudele rakendust, soovid valmistada midagi lihtsat, kuid ideid napib? Siin on üks maitsev ja toitev, sügis-talvisele perioodile omane muffiniretsept.

kõrvitsamuffinid

Koostisosad:

  • veidi oliiviõli
  • 170 g kõrvitsapüreed
  • 1 suur banaan
  • 2 suurt muna
  • 2,5 spl mett
  • 180 ml kaerajooki
  • 1,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 200 g täisterakaerahelbeid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 1/2 tl jahvatatud ingverit
  • 50 g tumedat šokolaadi (70%-lise kakaosisaldusega)

Valmistamine:

  1. Valmista kõrvitsapüree alloleva juhendi järgi.
  2. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  3. Aseta ahjuplaadile 12 muffinivormi, määri muffinivormid seest salvrätti kasutades oliiviõliga.
  4. Tükelda šokolaad väikesteks tükkideks.
  5. Purusta kausis banaan kahvliga peeneks, lisa kõrvitsapüree, munad, mesi ja kaerajook ning sega, kuni saavutad ühtlase konsistentsi.
  6. Lisa valminud segule täisterakaerahelbed, küpsetuspulber, kaneel, muskaatpähkel, ingver, sool ning sega hoolikalt.
  7. Valminud tainale lisa šokolaaditükid ja sega.
  8. Jaota võrdselt valminud tainas 12 muffinivormi vahel.
  9. Aseta ahjuplaat ahju ning küpseta muffineid 20 minutit. 20 minuti möödudes proovi hambatikuga, kas muffinid on seest pehmed ja tikk jääb kuivaks – kui jah, siis on magustoit valmis.

Kõrvitsapüree:

  • Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning eelkuumuta ahi 250 kraadini.
  • Koori ja tükelda kõrvits.
  • Aseta kõrvitsatükid küpsetuspaberile, pane 15-20 minutiks ahju ning seejärel jahuta neid 10 minutit.
  • Pane kõrvitsa tükid blenderisse/köögikombaini ja püreesta 2-3 minutit.

Lase muffinitel jahtuda ja naudi!

2 muffinit ehk u 150 g annab 250 kcal

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top