Otsid kõrvitsavarudele rakendust, soovid valmistada midagi lihtsat, kuid ideid napib? Siin on üks maitsev ja toitev, sügis-talvisele perioodile omane muffiniretsept.
Koostisosad:
- veidi oliiviõli
- 170 g kõrvitsapüreed
- 1 suur banaan
- 2 suurt muna
- 2,5 spl mett
- 180 ml kaerajooki
- 1,5 tl jahvatatud kaneeli
- 200 g täisterakaerahelbeid
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 1/2 tl jahvatatud ingverit
- 50 g tumedat šokolaadi (70%-lise kakaosisaldusega)
Valmistamine:
- Valmista kõrvitsapüree alloleva juhendi järgi.
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
- Aseta ahjuplaadile 12 muffinivormi, määri muffinivormid seest salvrätti kasutades oliiviõliga.
- Tükelda šokolaad väikesteks tükkideks.
- Purusta kausis banaan kahvliga peeneks, lisa kõrvitsapüree, munad, mesi ja kaerajook ning sega, kuni saavutad ühtlase konsistentsi.
- Lisa valminud segule täisterakaerahelbed, küpsetuspulber, kaneel, muskaatpähkel, ingver, sool ning sega hoolikalt.
- Valminud tainale lisa šokolaaditükid ja sega.
- Jaota võrdselt valminud tainas 12 muffinivormi vahel.
- Aseta ahjuplaat ahju ning küpseta muffineid 20 minutit. 20 minuti möödudes proovi hambatikuga, kas muffinid on seest pehmed ja tikk jääb kuivaks – kui jah, siis on magustoit valmis.
Kõrvitsapüree:
- Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning eelkuumuta ahi 250 kraadini.
- Koori ja tükelda kõrvits.
- Aseta kõrvitsatükid küpsetuspaberile, pane 15-20 minutiks ahju ning seejärel jahuta neid 10 minutit.
- Pane kõrvitsa tükid blenderisse/köögikombaini ja püreesta 2-3 minutit.
Lase muffinitel jahtuda ja naudi!
2 muffinit ehk u 150 g annab 250 kcal