Tervisega kimpus olevad või väsimusega võitlevad töötajad ei suuda maksimaalselt keskenduda ning võtavad ka rohkem haiguspäevi, mistõttu kannatab selle all nii produktiivsus kui ettevõtte käekäik. Samas, WHO andmetel on tervislikke toiduvalikuid tegevad töötajad kuni 20% produktiivsemad kui toitumist mittejälgivad kolleegid. Samuti võib toitumise planeerimine olla väljakutseks vahetustega töötajatele või öösel tööl käijatele. Kui töötaja füüsiline heaolu on tagatud ja ta tunneb end hästi, siis on ta ka tööl kiirem, edukam, pühendunum ja sõbralikum.
Oleme teinud koolitusi nii suurtele kui väikestele ettevõtetele ja organisatsioonidele:
… ja paljud teised. Lisaks oleme pidanud loenguid ka kõrgkoolides (TLU, TÜ) ja konverentsidel (Kliinik 2016 jt).
“Palusime Nutrilligenti läbi viima toitumise alast koolitust, eesmärgiga värskendada oma teadmisi tervislikust toitumisest ja kuidas erinevad toiduained mõjutavad meie organismi. Juba esimestel minutitel sai selgeks, et nii keerukatele kui ka lihtsatele küsimustele vastused ei tule kodukokkadelt vaid asjaga süviti kursis olevalt eraiala eksperdilt. Sain ka aru, et lühikese ajaga jõudisme rääkida vaid jäämäe tipust ning jätkulkoolituste jaoks on ruumi kuhjaga. Hilisemalt rääkides koolitusel osalejatega selgus, et igaüks oli noppinud enda jaoks midagi uut ja kasulikku, mis oligi koolituse eesmärk. Minu mõnigi “miks” sai vastuse ja teadmine kinnituse!”
“Tervisliku toitumise koolitus oli asjalik ja informatiivne. Saime nippe, kuidas kasulikke toiduaineid enda toidulauale juurde lisada ja ebatervislikke sealt vähemaks võtta. Smuutide valmistamine oli kaasahaarav ja põnev. Lõpptulemusena valmisid väga maitsvad smuutid ja saime uusi teadmisi, mida smuutidesse peale puuviljade lisanditeks juurde lisada.”
“Meeldisid head humoorikad näited, võrdlused ja lihtsal moel edasi antud sisuline pool.”
“Osalesin praktilises töötoas, kust sain teada uusi võimalusi toidu kasutamisel. Punapeedi- maasika puding oli minu jaoks midagi uut. Kinoad ei ole ka varem kasutanud. Köögiviljavalik ei pea alati sisaldama kartulit, vaid valik on laiem kui me näha oskame. Avastasin palju uusi maitsenüansse. Väga silmaringi avardav töötuba.”
“Koolitaja Tuuli Taimur oskab väga hästi juhendada nii nooremaid kui vanemaid osalejaid ja teeb huvitavaks nii loengu kui töötoa!”
“Loeng oli väga asjalik, kõigile väga meeldis, seega jõudu ja jaksu edaspidiseks ning loodame tulevikus teha veel koostööd :)!”
Koolituse konkreetne sisu, kestus ja formaat selgub teie vajadustega tutvudes. Siinkohal toome mõned näited teemadest, mida saate oma organisatsioonile sisekoolitusena tellida:
1. Loeng “KIIRED LÕUNAD, MIS HOIAVAD MÕTTE ERKSA”
Loengus käsitletavad teemad:
2. Töötuba “SALATID KIIRESSE TÖÖPÄEVA”
Selles töötoas õpitakse tegema kiiresti valmivaid kuid toitainetest pakatavaid salateid, mis annavad energiat, tõstavad töövõimet ning samal ajal aitavad ka kaalu langetada või tervist parandada. Kõik valmivad toidud sobivad hästi ka tööle kaasa võtmiseks.
3. Töötuba “SMUUTI- VÄRVIKIREV JA KIIRE VAHEPALA”
Smuutid on tervislik ja kiire võimalus parandada produktiivsust, kuna annab ajutegevuseks vajalikku energiat ning on kergesti seeditav. Lisaks võimaldab toidulauda rikastada antioksüdantide ja vitamiinidega, suurendades puu- ja köögiviljade tarbimist. Smuuti ei pea koosnema vaid puuviljadest, vaid kasutada saab ka köögivilju, seemneid ja kõike muud kasulikku. Siinkohal on fantaasia piiritu. Smuutid on kiiresti valmistatavad, igaühele jõukohased ning mis kõige olulisem- ülimaitsvad.
4. Töötuba “TERVISLIKUD MAGUSTOIDUD JA TOORŠOKOLAAD”
Šokolaad lööb iga osaleja silmad särama ning garanteerib hea tuju kogu päevaks. Võimalik tutvuda tooršokolaadi ja trühvlite võludega, valmistada koos maitsvaid raffaello stiilis komme või hoopis dekoratiivseid magustoidu kausikesi. Meie töötoas valmivad maiused on kordades tervislikumad, kui poes leiduvad kommikotid. Hea võimalus rõõmustada oma töötajaid valentinipäeval või jõulupeo ajal.
5. Koolitus sportlikule ettevõttele “HARRASTUSSPORTLASE TOITUMINE”
Harrastussportlase toitumise teemal korraldame nii lühiloenguid kui ka põhjalikke, ühe- kuni kahepäevaseid täiendkoolitusi. Antud koolitus sobib väga hästi ettevõtte aktiivsetele ja spordihuvilistele töötajatele, treeneritele enesetäienduseks või lastevanematele põhjalike teadmiste omandamiseks. Kuna tegeleme igapäevaselt sportlaste toitumisnõustamisega, siis on koolitus illustreeritud rohkete praktiliste näidete ja kogemustega reaalsest elust.
Koolitusel käsitletavate teemade valik:
Loengu pikkus kujuneb vastavalt teie vajadustele ning osalejate arvule piirangut ei ole. Töötoa pikkuseks on enamasti 1-2 tundi ning optimaalne osalejate arv on kuni 20 inimest. Ürituse võime läbi viia nii oma ruumides kui ka teile sobivas kohas. Töötubade jaoks saame enamus vajalikke tarvikuid ise kaasa võtta, kuid hea oleks kööginurga olemasolu. Võite teha ka omapoolse ettepaneku mõnele muule teemale, mida nimekirjast ei leidnud. Samuti saab loengu ja praktilise osa ning erinevaid teemasid omavahel kombineerida.
6. Loeng “HARJUMUSTE MUUTMINE JA MOTIVATSIOONI HOIDMINE”
Võib tunduda, et suur osa meie igapäevastest valikutest näivad hästi kaalutletud otsustena, kuid kas ikka on? See, mida me hommikul ärgates kõige esimesena teeme, milliseid tänavaid kasutame tööle sõitmiseks, kas sööme lõunasöögiks suppi või praadi või hoopis kuidas veedame vaba aega, on suurel määral harjumustest määratud. Õppides tundma harjumuste neuroloogilisi toimemehhanisme, harjumuse tsükli olemust ja selle erinevaid etappe, on võimalik harjumusi muuta!
Loengus harutame lahti harjumuse kujunemise protsessi ning õpime kaardistama just neid harjumusi, mis on takerdunud meie käitumismustritesse ning millest soovime vabaneda. Toome välja praktilised ja teostatavad võtted, mida on muutuste elluviimiseks võimalik rakendada kohe.
Antud teemakäsitlus on huvitav ja kasulik mistahes meeskonnale, kollektiivile või grupile. Oskus harjumusi kaardistada, teadlik lähenemine nende muutmisele ja kavalus nende alistamiseks, loovad suurepärased eeldused olla tööpostil või isiklikus elus veelgi efektiivsem ja edukam.
Koos saame kokku panna koolituse, mis vastab teie vajadustele.