Kõrvitsal on kasutusvõimalusi rohkem kui me jõuame üles lugeda. Just kohaliku ja hooajalise toorainena võiksime kõrvitsaid rohkem menüüsse lisada ning seeläbi oma tervist toetada. Lisaks paljulevinud kõrvitsahoidistele ja suppidele, saab kõrvitsat kasutada salatites, karrides, risotos, küpsetada ahjus, paneerida ja praadida, riivida või kasutada selle püreed hommikupudrus, kookides ja küpsistes. Veel üks võimalus on valmistada vahepalaks maitsev ja toekas smuuti, mis on sobilik ka treeningjärgseks tarbimiseks, et taastada kulutatud süsivesikute varud ja toetada lihaste parandamise protsessi.
Kas teadsid, et kõrvits koosneb 94% ulatuses veest, on väga väikese energiasisaldusega, aga on heaks β-karoteeni, mis on A vitamiini eelühendiks, allikaks? Lisaks sisaldab kõrvits C vitamiini, kaaliumi, vaske, manganeesi, B2 vitamiini, E vitamiini ja rauda ning väikestes kogustes magneesiumi, forsforit, tsinki, folaate ja mitmeid B-vitamiine. Seega on tegemist ühe rikkalikult mineraale ja vitamiine sisaldava viljaga.