Toorpallid

Toorpallid on kiire ja kõhtu täitev vahepala nii trennisõpradele, matkajatele või lihtsalt magusasõpradele.

Toidusoovituste osas on kõige sagedasemaks küsimuseks erinevate vahepalade valik – milliseid vahepalasid võiks lisaks puuviljadele ja pähklitele veel süüa, mis oleksid kiiresti kaasavõetavad? Kiire elutempoga inimestele ja eriti lastele sobivad vahepalaks just need toorpallikesed. Datli magusust tasakaalustab antioksüdantiderikas toorkakao ning mõnusalt kõhtutäitvaks teevad nii täisterakaerahelbed kui pähklid. Selles vahepalas on olemas kõik vajalik rasvade-valkude-süsivesikute näol.

Toorpallid

Koostisosad:

  • 100 g kivideta pehmeid datleid (nt Rimi või Prisma)
  • 20 g leotatud India pähkleid
  • 1 spl toorkakaod
  • 20 g jahvatatud täisterakaerahelbeid
  • vaniljepulbrit või -ekstrakti
  • kookoshelbeid ja/või chia seemneid

Valmistamine:

Purusta pähklid ja jahvata kaerahelbed. Puhasta datlid kividest ning tükelda väiksemaks. Sõtku datlid, pähklid, kaerahelbed ja kakao ühtlaseks massiks. Maitseks lisa veidi vaniljepulbrit. Soovi korral võid lisada ka chia seemneid, kookoshelbeid vm meelepärast. Vormi batoonid või rulli segust väikesed pallid. Pallikesi võid veeretada ka kookoshelvestes, kakaos, kaarobipulbris või muus sarnases. Soovi korral võid pallikesi kasta ka tumedasse šokolaadi ja kaunistada vastavalt soovile nt kookoshelveste, pähklipuru või valge šokolaadi triipudega. Foto: Karita Laugus

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top