“Bircher müsli” algses originaalretseptis on peamiseks koostisosaks mahlakas õun, erinevalt tänapäeval levinud müslidest. Väga maitsev ja mahlane müsli sobib hästi näiteks tasakaalustatud hommikusöögiks.
“Bircher müsli” autoriks on dr Maximilian Oskar Bircher-Benner (1867-1939), kes oli oma eluajal toitumise ja meditsiini valdkonnas omamoodi pioneer. Kui 1900ndatel peeti peamiseks ning kõige väärtuslikumaks toiduaineks liha, siis Dr Bircher-Benner soovitas tarbida rohkem teravilju ning puu- ja köögivilju. Vaatamata sellele, et kolleegid tema soovitustega ei nõustunud, oli Dr. Benner veendunud, et tervishoid on midagi enamat kui vaid ravimid. Pidades oluliseks igapäevast liikumist ja täisväärtuslikku toitumist, rakendas ta neid põhimõtteid oma Zürichis asuvas kliinikus.