Toorpallid

Toorpallid on kiire ja kõhtu täitev vahepala nii trennisõpradele, matkajatele või lihtsalt magusasõpradele.

Kui sageli seisad silmitsi küsimusega, mida süüa kiireks kõhutäiteks, kui suurem toidukord on alles mägede taga? Või ragistad pead, milline suupiste aitaks eelseisval nõupidamisel mõtteerksust hoida? Või nuputad, mida lastele seljakotti pista, et koolipäevad vastu pidada? Vastus neile küsimustele on siin- toorpallid.

Neid on imelihtne valmistada ja säilivad külmkapis hoiustatuna kindlalt terve nädala. Magususe pallikestes tagab dattel, mille eelis muude magustajate ees on terve hulga vitamiinide ja mineraalainete olemasolu. Kaerahelbed ja pähklid lisavad korraliku koguse vajalikke valke ja rasvhappeid ning otse loomulikult ka kiudaineid. Need ei oleks aga ühed õiged toorpallid, kui neisse ei oleks lisatud antioksüdantidest tulvil toorkakao pulbrit. 

Sõna otsese mõttes on see tervist täis vahepala-  kuna neid kuumtöödelda pole vaja, säilivad hästi kõik bioaktiivsed ühendid ja mikrotoitained.

Toorpallid

Koostisosad:

  • 100 g kivideta pehmeid datleid (nt Rimi või Prisma)
  • 20 g leotatud India pähkleid
  • 1 spl toorkakaod
  • 20 g jahvatatud täisterakaerahelbeid
  • vaniljepulbrit või -ekstrakti
  • kookoshelbeid ja/või tšiia seemneid

Valmistamine:

Purusta pähklid ja jahvata kaerahelbed. Puhasta datlid kividest ning tükelda väiksemaks. Sõtku datlid, pähklid, kaerahelbed ja kakao ühtlaseks massiks. Maitseks lisa veidi vaniljepulbrit. Soovi korral võid lisada ka tšiia seemneid, kookoshelbeid vm meelepärast. Vormi batoonid või rulli segust väikesed pallid. Pallikesi võid veeretada ka kookoshelvestes, kakaos, kaarobipulbris või muus sarnases. Soovi korral võid pallikesi kasta ka tumedasse šokolaadi ja kaunistada vastavalt soovile nt kookoshelveste, pähklipuru või valge šokolaadi triipudega.

100 g pallikesi annab 300 kcal.

Foto: Karita Laugus

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top