Marjasmuuti keefiriga

See värskendav ja toitainetest tulvil marjasmuuti sobib mõnusalt nii toekaks vahepalaks kui ka hommikusöögiks. Palaval päeval on sobilik smuuti põhjaks valida jahe keefir, millele saab soovi korral lisada marju külmutatud kujul. Keefiri kasutamisel smuutis on teisigi olulisi põhjuseid: selle toitaineline koostis on väga tervislik ning esindatud on kõik makro- ja mikrotoitained sobivas vahekorras.

Keefiri tarbimise märkimisväärne kasutegur tervisele tuleneb piimhappebakterite sisaldusest. Hapendatud piimatootena on keefiris sisalduvaid valke lihtsam seedida ning tavapiimaga võrreldes on selles vähem laktoosi.

Marjasmuuti sees olevad linaseemned sisaldavad rikkalikult oomega-3 rasvhappeid ja kiudaineid. Ühtlasi on nad peamine allikas, millest saab fütotoitaineid, lignaane ehk antioksüdante. Parim viis linaseemneid tarvitada on värskelt jahvatatuna,  sh tuleb arvestada, et jahvatatud kujul rääsuvad seemned kiiresti (ühe ööpäeva jooksul). Seega jahvata seemneid vaid väike kogus, et neid kohe tarbida.

Marjasmuuti

Koostisosad:

  • 250 g keefiri
  • 60 g mustsõstraid
  • 60 g maasikaid
  • 1 banaan
  • 10 g linaseemneid
  • 10 g kanepiseemneõli
  • 20 g datleid

Valmistamine:

Blenderda kõik koostisosad siidiseks smuutiks ja naudi!

Antud kogus smuutit annab umbes 500 kcal. 

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top