Kodused müslibatoonid

Poes müügil olevad odavamad müslibatoonid kihavad siirupitest, suhkrust ja muudest “huvitavatest” komponentidest, mida meie kehale üldse vaja ei ole. Siin on üks äärmiselt lihtne koduse müslibatooni retsept.

Sega komponendid kokku, küpseta ära ja ongi terve nädala jagu suupisteid valmis. Söö kodus, võta kaasa treeningule või võistlustele. Magusaga siin väga priisatud ei ole, aga kui tunned vajadust, võid lisada tiba mett või hoopis vahtrasiirupit.

Foto: Karita Laugus

Koostisosad:

  • 150 g täisterakaerahelbeid
  • 15 g päevalilleseemneid
  • 10 g kõrvitsaseemneid
  • 15 g seesamiseemneid
  • 15 g kookoshelbeid
  • 15 g linaseemneid
  • 15 g mandleid
  • 15 g Kreeka pähkleid
  • 25 g tumedat šokolaadi
  • 85 g kuivatatud aprikoose
  • 85 g kuivatatud ploome
  • 30 g mett
  • 1 muna
  • 100 ml vett

Valmistamine:

Vala kaussi kaerahelbed, seemned, kookoshelbed, jahvatatud mandlid, purustatud Kreeka pähklid, rosinasuurused šokolaaditükid, hakitud aprikoosid ja ploomid, mesi, muna ja vesi. Sega kõik ühtlaseks massiks ja suru kõvasti 18 x 25 cm vormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes pool tundi. Lõika kaheksaks ruuduks või pulgaks. Mõnusat küpsetamist ja nautimist!  Retsept leitav ka “Sportlase toitumise käsiraamatus”.

1 müslibatoon (umbes 80 g) annab umbes 250 kcal.

Scroll to Top