Ahjukala kartulipüree ja köögiviljadega

Naudi tasakaalustatud klassikalist rooga, mille komponentideks on ahjukala, kartulipüree, värske hapukapsas ja aurutatud köögiviljad. See toit järgib taldrikureeglit, pakkudes parajas koguses valke, süsivesikuid ja rasvu, toetades tervislikku ja täisväärtuslikku toitumist.

Lõhe on suurepärane oomega-3 rasvhapete allikas, mis toetab südame- ja ajutegevust. Aurutatud köögiviljad – brokoli, herned ja porgand – on vitamiinide ja mineraalainete rikkad, pakkudes lisaks kiudaineid, mis soodustavad seedimist. Hapukapsas lisab väärtuslikke piimhappebaktereid ja C-vitamiini, aidates kaasa immuunsüsteemi tugevdamisele. Kartulipüree on looduslik süsivesikute allikas, andes energiat pikemaks ajaks. See lihtne ja maitsev ahjukala roog sobib ideaalselt igapäevaseks lõuna- või õhtusöögiks, tuues taldrikule samal ajal tervislikkuse ja koduse soojuse. Proovi järele ja tunne rõõmu heast maitsest!

Ahjukala

Koostisosad:

  • 65 g lõhefileed
  • ürdisoola kalale
  • 225 g kooritud kartuleid
  • 5 g võid
  • 80 g hapukapsast
  • 65 g herneid
  • 65 g porgandit
  • 30 g brokolit
  • 1 tl külmpressitud oliiviõli

Valmistamine:

Raputa lõhefileele peale ürdisoola ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Samal ajal keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees ning hiljem tambi vähese keeduvee ja võiga kartulipüreeks. Auruta väheses vees herned, porgandikuubikud ja brokolitükid. Serveeri ahjukala kartulipüree, aurutatud köögiviljade ja hapukapsaga. Nirista köögiviljadele külmpressitud oliiviõli.

See roog annab umbes 500 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top