Suvine suupiste – salatiamps

Suvi on ideaalne aeg nautida kergeid ja värskeid roogasid, mis pakuvad kehale energiat ilma köögis liiga palju aega veetmata. Suvine suupiste salatiampsu näol on just selline – lihtne, kiiresti valmiv ja äärmiselt maitsev. Salatiamps sobib suurepäraselt grillipeole või lihtsalt vahepalaks. Suurepäraste maitsekombinatsioonide ja krõmpsuva tekstuuriga salatiampsud valmistatakse linnulihast, peekoni, tomati, paprika ja parmesani juustuga. Lisandiks mõnus omatehtud salatikaste ja röstitud saiakuubikud.

Suvine suupiste salatiamps

Koostisosad:

  • 60g broileri kintsuliha
  • 20 g toorpeekonit
  • 150 g tomatit
  • 150 g paprikat
  • suurem punt Rooma salatit
  • 5 g parmesani
  • röstitud saiakuubikuid

Kaste

  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 1 spl maitsetamata jogurtit
  • üht väiksemat küüsaluguküünt
  • sidrunimahla
  • soola

Valmistamine:

Küpseta broileri kintsuliha kas pannil või grillil. Tee sama ka peekoniga. Rösti saiakuubikud. Murra rooma salati küljest sobilikud lehed, loputa need vee all ning kuivata. Tükelda kana, peekon ja paprika ning poolita kirsstomatid.

Sega omavahel kastme koostisosad. Selleks tükelda küüslauk peeneks (või kasuta küüslaugupressi) ning sega ülejäänud komponentidega eraldi kausikeses kokku.

Aseta küpsetatud broileri kintsuliha ja peekoni tükid salatilehe sisse, lisa kirsstomatid, paprika, kaste, röstitud saiakuubikud ning riivi peale parmesani juust. Kaunistuseks võib lisada seemneid.

Üks portsjon annab 250 kcal. 

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top