Suupisted jõululauale

Need värvilised suupisted jõululauale on tõelised isutekitajad! Teame ju täpselt, et sööme oma silmadega! 

Mängulisus ja silmailu on ühed väga kavalad võtted mitte ainult lapsi mitmekülgsemalt sööma saada, aga ka täiskasvanuid, kelle toidulaud on lihtsalt mugavuse tõttu jäänud ühekülgseks. Hummus selles retseptis on suurepärane alternatiiv klassikalistele leivamääretele, aga ühtlasi ka üheks väga heaks taimse valgu allikaks. Miks võiks oma toidulauale leida rohkem taimseid valkude allikaid, saad lähemalt uurida siit.

Granaatõunaseemned ja petersell on lisaks imelisele värvikombinatsioonile vajalikud vitamiin C allikad, mis oma antioksüdantse toime poolest toetavad organismi normaalset funktsioneerimist.

Need suupisted jõululauale saavad olema ühed populaarsemad ampsud sinu peolaual, seega valmista neid kohe varuga!

Suupisted jõululauale

Koostisosad:

  • 240 g konserveeritud kikerherneid
  • 20 g sidrunimahla
  • 20 g tahiinit (soovi korral)
  • 15 g külmpressitud oliiviõli
  • 1 küüs küüslauku
  • soola
  • granaatõuna seemneid
  • peterselli
  • koriandri lehti (soovi korral)
  • lameleiba (nt Lapi leib)

Valmistamine:

Hummuse valmistamiseks nõruta ja loputa kikerherned, lisa tahiini (soovi korral), oliiviõli ja küüslauk ning püreesta saumikseriga. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Valmista ette granaatõuna seemned ja haki petersell (soovi korral koriandri lehed). Lõika lameleib kuusekesteks ning määri peale hummust, kaunista granaatõuna seemnete ning maitserohelisega.

150 g hummust sisaldab 300 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top