Hernepüreesupp

Bataadi magususest ja herne värskusest tuleb kokku üks mõnusalt kreemine hernepüreesupp, mis oma erkrohelise värviga pakub ka rohkelt silmailu. Lisades seemneid ja võttes rukkileiba kõrvale, saad ühe küllastava toidu, kuid meeldivalt kerge enesetunne jääb püsima. Lisaks meeldivale maitsele saad oma kehale pakkuda ka vajalikku tuge erinevate toitainete ning bioaktiivsete ühendite näol.

Selle roa kasutegurid avalduvad mitmel moel. Nii köögiviljad, seemned kui leib panustavad kiudainerohkusesse. See toidu kogus annab lausa 22 g kiudaineid, mis on 88% naisterahva päevasest kiudainevajadusest. Herned ja seemned tõstavad toidu valgusisaldust, mistõttu on see suurepärane taimne toidukord. Hernepüreesupp väärib esile tõstmist ka toidu antioksüdantide ning fütotoitainete sisalduse tõttu.

Proovi ka meie koduleiva retsepti, mille leiad siit.

Hernepüreesupp

Koostisosad:

  • 60 g bataati
  • 170 g rohelisi herneid
  • 30 g mugulsibulat
  • 1 küüs küüslauku
  • 5 g gheed
  • 5 g (1 tl) linaseemneid
  • 5 g (1 tl) kõrvitsaseemneid
  • 5 g (1 tl) päevalilleseemneid
  • 2 viilu rukkileiba
  • soola

Valmistamine:

Koori ja tükelda bataat, sibul ning küüslauk. Lisa potti ghee (võid kasutada ka võid või oliiviõli) ning pruunista sibulat ja küüslauku kergelt, seejärel lisa bataadi tükid, herned ja vett, nii et köögiviljad oleksid kaetud. Keeda, kuni kõik on pehme. Seejärel püreesta saumikseriga ühtlaseks kreemiks ning lisa vajadusel keevat vett juurde. Maitsesta supp vähese soolaga. Serveeri seemnete ja rukkileivaga.

1 portsjon annab u 500 kcal

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top