Suupisted jõululauale

Värvikad suupisted on tore üllatus jõululauale või ka lihtsalt vahepalaks argipäeval, et luua jõulumeeleolu. Hummuse ja granaatõuna seemned loovad koos põneva maitsekoosluse ning petersell lisab värvi.

Suupisted jõululauale

Koostisosad:

  • 240 g konserveeritud kikerherneid
  • 20 g sidrunimahla
  • 20 g tahiinit (soovi korral)
  • 15 g külmpressitud oliiviõli
  • 1 küüs küüslauku
  • soola
  • granaatõuna seemneid
  • peterselli
  • koriandri lehti (soovi korral)
  • lameleiba (nt Lapi leib)

Valmistamine:

Hummuse valmistamiseks nõruta ja loputa kikerherned, lisa tahiini (soovi korral), oliiviõli ja küüslauk ning püreesta saumikseriga. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Valmista ette granaatõuna seemned ja haki petersell (soovi korral koriandri lehed). Lõika lameleib kuusekesteks ning määri peale hummust, kaunista granaatõuna seemnete ning maitserohelisega.

150 g hummust sisaldab 300 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top