Klassikaline singi-juustuvõileib

Hommikupudru isu on täis ja tahaks vaheldust? Kes ütles, et võileib ei võiks olla osa tasakaalustatud hommikusöögist? Aga palun, see singi-juustuvõileib on täiesti omal kohal.

Rukkileib annab sellele einele just piisavas koguses süsivesikuid, mis kehale vajalikku energiat pakub. Rukkileib on kiudainerohke ja võrreldes teiste leivasortidega suurema B-grupi vitamiinide sisaldusega. Leivale peale asetatud fileesink ja juust lisavad rasva ja valkude osakaalu ning kuhjaga aedvilju kõige tipuks, moodustavad täisväärtusliku eine. 

Ole lahke lisama erinevaid maitseürte, sest niimoodi saab su singi-juustuvõileib hoopis rikkalikuma maitse. Maitseürtide lisamine toitudele annab ka võimaluse toit muuta maitsvamaks veidi väiksema koguse soolaga. Seega on see kaval nipp kõigile neile, kel igapäevaselt soola menüüs on liiga palju.

Vaata ka meie juuretisega rukkileiva retsepti!

Singi-juustuvõileib

Koostisosad:

  • 110 g rukkileiba
  • 30 g sea välisfileest sinki (Ehe, Rannarootsi)
  • 25 g juustu, R 25 %
  • 150 g tomatit
  • 100 g kurki
  • 15 g lehtsalatit
  • 10 g võid, R 82 %
  • lisaks meelepäraseid maitsetaimi: peterselli, rohelist sibulat või tilli

Valmistamine:

Lõika rukkileivast kolm 1 cm paksust viilu. Määri leivale võid, aseta peale lehtsalat, sink, juust, kurk ning tomat. Ja naudi!

Kolm singi-juustuvõileiba annavad u 500 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top