Koduse müslibatooni retsept

Poes pakutavad müslibatoonid näivad esmapilgul tervislikud, kuid vaadates nende koostisosade loetelu, on pilt üsna ehmatav. Müügil olevad müslibatoonid kihavad siirupitest, ülimagusatest magusainetest ja muudest “huvitavatest” komponentidest, mida meie kehale tegelikult vaja ei ole. See müslibatooni retsept aitab sul valmistada tervist toetava ja kiudainete poolest rikka  suupiste, mis on suurepärane alternatiiv liigmagusatele batoonidele poelettidel. Siin on 5 väga head põhjust, miks valmistada müslibatoonid ise!

Koduse müslibatooni retsept on imelihtne – sega komponendid kokku, laota ahjuplaadile, küpseta 180 kraadi juures umbes pool tundi ning ongi terveks nädalaks vahepalad olemas. Söö kodus, tööl, võta kaasa treeningule või võistlustele. 

Ja kui vajad veidi magusamat vahepala, ole meepurgi ääres veidi heldem ja lisa seda õigepisut rohkem.

Foto Karita Laugus.

Müslibatooni retsept

Koostisosad:

  • 150 g täisterakaerahelbeid
  • 15 g päevalilleseemneid
  • 15 g kõrvitsaseemneid
  • 15 g seesamiseemneid
  • 15 g kookoshelbeid
  • 15 g linaseemneid
  • 15 g mandleid
  • 15 g Kreeka pähkleid
  • 25 g tumedat šokolaadi
  • 85 g kuivatatud aprikoose
  • 85 g kuivatatud ploome
  • 30 g mett
  • 1 muna
  • 100 ml vett

Valmistamine:

Vala kaussi kaerahelbed, seemned, kookoshelbed, jahvatatud mandlid, purustatud Kreeka pähklid, rosinasuurused šokolaaditükid, hakitud aprikoosid ja ploomid, mesi, muna ja vesi. Sega kõik ühtlaseks massiks ja suru kõvasti 18 x 25 cm vormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes pool tundi. Lõika kaheksaks ruuduks või pulgaks. Mõnusat küpsetamist ja nautimist!

1 müslibatoon (umbes 100 g) annab umbes 300 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top