Kõrvitsasmuuti

Kõrvitsal on kasutusvõimalusi rohkem kui jõuame üles lugeda. Just kohaliku toorainena võiksime kõrvitsat veelgi rohkem lisada menüüsse. Lisaks hoidistele ja suppidele, saab kõrvitsat kasutada nii salatites, risotos, paneerida ja praadida, riivida või kasutada selle püreed pudrus, kookides või küpsistes. Üks nutikas võimalus on valmistada vahepalaks hoopis toekas kõrvitsasmuuti.

Kas teadsid, et kõrvits koosneb 94% ulatuses veest, on väga väikese energiasisaldusega, aga heaks β-karoteeni, mis on A-vitamiini eelühendiks, allikaks? Lisaks sisaldab kõrvits C-vitamiini, kaaliumi, vaske, B2-vitamiini, E-vitamiini, rauda ning väikestes kogustes magneesiumi, forsforit, tsinki ja folaate. Seega saab sellest viljast ühe äärmiselt mikrotoitainerikka kõrvitsasmuuti!

Vaata ka kõrvitsakarri ja kõrvitsamuffinite retsepte, et kogu kõrvits täielikult ära kasutada.

Kõrvitsasmuuti

Koostisosad:

  • 1 küps banaan
  • 100 g kõrvitsapüreed
  • 100 g Kreeka jogurtit
  • 150 ml kaerajooki
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit, jahvatatud ingverit
  • 1 Kreeka või pekaani pähkel kaunistuseks

Valmistamine:

  1. Valmista kõrvitsapüree alloleva juhendi järgi.
  2. Pane koostisosad blenderisse ning püreesta kuni segu muutub kreemjaks.
  3. Tükelda 1 Kreeka pähkel ning raputa see serveerimiseks smuutile.

Kõrvitsapüree:

  • Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning eelkuumuta ahi 250 kraadini.
  • Koori ja tükelda kõrvits.
  • Aseta kõrvitsatükid küpsetuspaberile, pane 15-20 minutiks ahju ning seejärel jahuta neid 10 minutit.
  • Pane kõrvitsa tükid blenderisse/köögikombaini ja püreesta 2-3 minutit.

1 portsjon annab 300 kcal

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top