Kõrvitsal on kasutusvõimalusi rohkem kui jõuame üles lugeda. Just kohaliku toorainena võiksime kõrvitsat veelgi rohkem lisada menüüsse. Lisaks hoidistele ja suppidele, saab kõrvitsat kasutada nii salatites, risotos, paneerida ja praadida, riivida või kasutada selle püreed pudrus, kookides või küpsistes. Üks nutikas võimalus on valmistada vahepalaks hoopis toekas kõrvitsasmuuti.
Kas teadsid, et kõrvits koosneb 94% ulatuses veest, on väga väikese energiasisaldusega, aga heaks β-karoteeni, mis on A-vitamiini eelühendiks, allikaks? Lisaks sisaldab kõrvits C-vitamiini, kaaliumi, vaske, B2-vitamiini, E-vitamiini, rauda ning väikestes kogustes magneesiumi, forsforit, tsinki ja folaate. Seega saab sellest viljast ühe äärmiselt mikrotoitainerikka kõrvitsasmuuti!
Vaata ka kõrvitsakarri ja kõrvitsamuffinite retsepte, et kogu kõrvits täielikult ära kasutada.