Kõrvitsamuffinid

Kõrvitsamuffinid on sügisene maiuspala, mis ühendab endas mõnusa vürtsikuse ja õrna kõrvitsa maitse, pakkudes sooja ja kodust tunnet iga ampsuga. Kui lehed hakkavad langema ja ilm jaheneb, muutuvad kõrvitsamuffinid paljude jaoks justkui sümboliks hooaja saabumisele. Need maitsvad muffinid ei ole mitte ainult lihtsad valmistada, vaid on ka väga mitmekülgsed.  Need sobivad nii vahepalaks kui ka magustoiduks.

Kõrvitsamuffinid on ideaalsed neile, kes otsivad alternatiivi tavapärastele magustoitudele, kuna kõrvits on rikkalik kiudainete ja antioksüdantide allikas, pakkudes samas loomulikult magusat maitset. Lisades muffinitele kaneeli, ingverit ja muskaatpähklit, toovad need esile kõrvitsa sügava ja täidlase maitse. Proovides erinevaid retsepte ja lisades oma lemmikmaitseaineid, leiad kindlasti oma ideaalsete kõrvitsamuffinite versiooni.

Kõrvitsamuffinid on suurepärane võimalus tähistada sügise rikkalikku saaki ja tuua lauale midagi tõeliselt kodust ja erilist. Need muffinid on ka praktiline viis kasutada ära värsket või püree kujul olevat kõrvitsat ning pakuvad samas võimalust katsetada erinevate lisanditega – pähklid, šokolaaditükid või kuivatatud puuviljad annavad muffinitele huvitava tekstuuri ja lisavad uusi maitsenüansse.

Täida oma kodu imeliselt sügiseste lõhnadega ja naudi kõrvitsamuffineid, mis toovad soojust ka kõige külmematel päevadel.

Proovi ka peedi-šokolaadimuffineid valmistada.

Kõrvitsamuffinid

Koostisosad:

  • veidi oliiviõli
  • 170 g kõrvitsapüreed
  • 1 suur banaan
  • 2 suurt muna
  • 2,5 spl mett
  • 180 ml kaerajooki
  • 1,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 200 g täisterakaerahelbeid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 1/2 tl jahvatatud ingverit
  • 50 g tumedat šokolaadi (70%-lise kakaosisaldusega)

Valmistamine:

  1. Valmista kõrvitsapüree alloleva juhendi järgi.
  2. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  3. Aseta ahjuplaadile 12 muffinivormi (või kasuta muffinipanni), määri vormid seest salvrätti kasutades oliiviõliga.
  4. Tükelda šokolaad väikesteks tükkideks.
  5. Purusta kausis banaan kahvliga peeneks, lisa kõrvitsapüree, munad, mesi ja kaerajook ning sega, kuni saavutad ühtlase konsistentsi.
  6. Lisa valminud segule täisterakaerahelbed, küpsetuspulber, kaneel, muskaatpähkel, ingver, sool ning sega hoolikalt.
  7. Valminud tainale lisa šokolaaditükid ja sega.
  8. Jaota võrdselt valminud tainas 12 muffinivormi vahel.
  9. Aseta ahjuplaat ahju ning küpseta muffineid 20 minutit. 20 minuti möödudes proovi hambatikuga, kas muffinid on seest pehmed ja tikk jääb kuivaks – kui jah, siis on magustoit valmis.

Kõrvitsapüree:

  • Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning eelkuumuta ahi 250 kraadini.
  • Koori ja tükelda kõrvits.
  • Aseta kõrvitsatükid küpsetuspaberile, pane 15-20 minutiks ahju ning seejärel jahuta neid 10 minutit.
  • Pane kõrvitsa tükid blenderisse/köögikombaini ja püreesta 2-3 minutit.

Lase muffinitel jahtuda ja naudi!

2 muffinit ehk u 150 g annab 300 kcal

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top