Karulaugu-munavõi

Esimeste erksamate päikesekiirte ja soojade ilmade lähenedes hakkab ka keha janunema millegi värske ja võimsa järele. Võib öelda, et üheks esimeseks kevadekuulutajaks on karulauk, mis kahtlemata endas väge sisaldab. Seega, mine naudi kevadepäikest ja nopi metsa alt mõned karulaugulehed. Karulaugu-munavõi leivaga on mõnus vaheldus talvistele roogadele. Huvitavaid fakte karulaugu kohta saad lugeda Nutrilligenti blogist. Vaata ka karulaugu hapendamise õpetust.

Muul hooajal, kui karulauku käepärast ei ole, võid kasutada näiteks rohelist sibulat või spinatit. Tõsta võileivale peale ka lutserni idusid, mis muudab toidu välimuse atraktiivsemaks ja samas annab juurde ka olulisi toitaineid. Idust saab alguse terve taim, mistõttu on selles olemas kõik taime kasvuks vajalikud toitained. Süües idusid, saad väärtuslikke ensüüme, mineraalaineid, vitamiine ja aminohappeid.

Mõnusat karulaugu-munavõi nautimist!

 

Karulaugu-munavõi

Koostisosad:

  • 2 muna
  • 10 g karulauku
  • 5 g külmpressitud oliiviõli
  • soola
  • 2 viilu leiba
  • 10 g lutserni ehk alfalfa idusid

Valmistamine:

Keeda muna ja tükelda kahvliga. Sega hulka peeneks hakitud karulauk, oliiviõli ja sool. Määri karulaugu-munavõi leivaviiludele ning tõsta peale idusid. Naudi kosutava vahepala või kergema hommikusöögina.

Üks portsjon annab umbes 350 kcal. 

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top