Soojendav kaerapuder kõrvitsapüree ja kohupiimakreemiga

Alusta oma hommikut soojendava kaerahelbepudruga, millele lisab kuldset värvi sügisene kõrvitsapüree ning meeldivaid aroome erinevad soojendavad vürtsid – ingver, kaneel ja kardemon. See kaerapuder ei ole ainult maitsev, vaid ka toitainete poolest tasakaalustatud. Ühtlasi on tegu valgurikka hommikusöögiga, tänu millele püsib kõht pikemat aega täis. Kaer ise on suurepärane kiudainete allikas, aidates koos valguga hoida veresuhkru taset stabiilsena. Kõrvitsapüree lisab väärtuslikke mikrotoitaineid, antioksüdante ja β-karoteeni, pekaanipähklid vajalikke rasvhappeid.

See kaerapuder sobib suurepäraselt neile, kes otsivad toitvat hommikusööki, mis tagab täiskõhutunde pikaks ajaks. Naudi maitsemeelte tantsu ning alusta oma päeva hea tujuga!

Tee suurem kogus kõrvitsapüreed korraga valmis ning säilita sügavkülmas jääkuubiku vormides. Nii on pudru või mõne muu toidu tarbeks parajalt väike kogus kogu aeg võtta ning toiduvalmistamine sellevõrra lihtsam.

Kaerapuder

Koostisosad:

  • 55 g (täistera)kaerahelbeid
  • 80 g kõrvitsapüreed
  • 20 g vahtrasiirupit
  • kaneeli
  • jahvatatud ingverit
  • kardemoni
  • soola
  • võid
  • 15 g pekaanipähkleid
  • 100 g maitsestamata kohupiimapastat (R 5%)

Valmistamine:

Kuumuta vesi, lisa veidi soola ja seejärel kaerahelbed. Keeda, kuni kaerahelbepuder on valmis, seejärel sega sisse kõrvitsapüree*, noaotsaga võid, pool vahtrasiirupist ja maitseained. Kuumuta ja maitsesta kuni kaerahelbepuder on paraja konsistentsi ja sobiva maitsega. Tõsta puder kaussi, lisa peale kohupiimapastat, pudista pähkleid ja nirista peale järelejäänud vahtrasiirup.

*Kõrvitsapüree valmistamiseks tõsta kõrvitsakuubikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kõrvits on täiesti pehme. Püreesta kõrvits saumikseriga ühtlaseks pehmeks püreeks.

See kogus putru annab umbes 500 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top