Raffaello retsept

1990. aastal turule tulnud kookostrühvel “Raffaello” saavutas väga kiire populaarsuse ja on tõenäoliselt tänaseks teada meile kõigile. Krõbe kookos,  hõrk kreem ja mandel selle keskmes on tõeliselt hästi tabatud maitsekombo! Kui prooviks neid ise meisterdada, aga õigepisut tervislikumalt? Siin on sulle raffaello retsept

Vahetame tavalise rafineeritud suhkru välja ja lisame magusa maitse saavutamiseks karamellise olemusega kookospalmisuhkru. Võrreldes teiste suhkrutega on see märksa madalama glükeemilise koormusega, mida süües ei pea kartma veresuhkru liiga kiiret tõusu. Jätame piimapulbri välja ning kasutame kreemisuse loomiseks hoopis kookospiima tahkemat osa. Niimoodi saab sellest kookostrühvlist täiesti laktoosivaba maius, mis sobib ka kõigile neile, kellel diagnoositud laktoositalumatus.

Kui raffaello retsept on proovitud, katseta ka neid šokolaadikomme. Isetehtud maiustused on ideaalne kingitus kõige kallimatele!

Raffaello retsept

Koostisosad:

  • 400 g kookospiima (~17 % rasvasisaldusega, soovitavalt konserv)
  • 3 spl kookospalmisuhkrut
  • ½ tl vanillisuhkrut
  • 120 g kookoshelbeid
  • 80 g mandlilaaste

Valmistamine:

Kookospiim peab olema külmas hoitud 1 päev enne valmistamist. Valmistama hakates kalla kookospiima vedelik ära. Konservis kookospiima puhul on kaval avada see hoopiski altpoolt, nii on lihtsam vedelikku eraldada. Vedeliku eraldamine on väga oluline, siis on kindel, et kookospiimal on õige konsistents. Tahkele osale sega suhkrud, lisa mandlilaastud ja 100 g kookoshelbeid. Sega ja vormi väiksed pallikesed. Lõpuks veereta palle ülejäänud kookoshelvestes. Sobivad koheselt serveerimiseks. Säilita aga külmikus.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top