Poke-kauss kanaga on kiiresti valmiv ja paindlik toit, mis sobib suurepäraselt lõuna- või õhtusöögiks. Poke on Hawaiilt pärit armastatud tänavatoit, mis oma värvikireva välimuse ja tasakaalustatud maitsekooslusega on vallutanud toidusõprade südamed üle maailma. Traditsiooniliselt koosnes poke lihtsatest, värsketest koostisosadest – sageli kalast, riisist ja köögiviljadest. Tänapäeval on aga võimalused lõputud. Poke-kauss võib olla taimne, mereandidega või (nagu selles retseptis) grillitud kanaga.
Poke-kauss on suurepärane näide sellest, kuidas klassikaline roog saab uue hingamise. See toit sünnib sageli hetke inspiratsioonist ja olemasolevatest koostisosadest, põhimõttel “mida külmkapis leidub”. Selles retseptis on põhikomponentideks keedetud basmati riis, grillitud kanafilee ning mitmekesine valik köögivilju. Kogu maitsetekooslus seotakse kokku kreemja ürdikastmega, mis lisab roale pehmust.
Lase loomingul lennata ja naudi värskust täis poke-kaussi!