Kreemjas ürdikaste

Kreemjas ürdikaste on suurepärane viis muuta salat eriliseks ja maitsvaks toidukorraks. Salatikaste ei ole lihtsalt lisand – see aitab esile tuua köögiviljade maitsed ning toetab ka toitainete omistamist.

See salatikaste sobib suurepäraselt salatitele, köögiviljadele või grillitud lisanditele. Hapukoor koos majoneesiga loovad maheda põhja, millele lisavad elujõudu neli värsket ürti – till, basiilik, petersell ja murulauk. Kapparid, sidrunimahl ja küüslauk toovad maitsesse särtsu, vahtrasiirup lisab õrna tasakaalu. Inspireerituna klassikalisest green goddess kastmest, pakub see retsept sarnast rohelust, kuid kodusemat maitset. Kaste sobib imehästi kausisalatile, mille retsepti leiad siit.

Kui otsid kastet, mis on maitseküllane, rohkete ürtidega ja kiirelt valmiv, siis see ürdikaste on kindel valik.

Ürdikaste

Koostisosad:

  • 150 g hapukoort (R 20%) või maitsestamata jogurtit
  • 70 g majoneesi (R 73%)
  • 20 g sidruni- või laimimahla
  • 1 küüs küüslauku
  • 10 g murulauku
  • 10 g peterselli
  • 10 g basiilikut
  • 10 g tilli
  • 10 g vahtrasiirupit
  • 4 g kappareid (1 tl)
  • soola

Valmistamine:

Pane kõik koostisosad köögikombaini või blenderisse ja püreesta kreemiseks kastmeks. Külmikus suletud anumas hoiustades püsib kaste värskena mitu päeva.

Valminud kastme kogus vastab ligikaudu sellele, mida näed fotol.

Retsepti võib alati vajadusel kohandada, asendades koostisosi sama toidugrupi piires.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top