Peedi-šokolaadimuffinid

Peedi-šokolaadimuffinid on suurepärane maius, mille sisse saab edukalt punapeeti “peita” ja üks väärtuslik köögivili seeläbi kavalalt kõhtu toimetada. Siiani pole veel ükski laps neid muffineid tagasi lükanud ning ka täiskasvanud söövad neid suurima hea meelega. Valmistamisse kaasa kindlasti ka lapsi, kuna seeläbi süüakse neid muffineid veelgi suurema isuga.

Miks lisada peeti muffinitesse? Eelkõige seetõttu, et see annab muffinitele mõnusa mahlakuse. Lisaks on peedil ka mitmeid kasulikke omadusi, misläbi saab magustoidu toiteväärtust tõsta. Peet on oma punase värvuse saanud bioaktiivsetest ühenditest, mis toimivad organismis antioksüdandina. Lisaks suurele vitamiinide ja mineraalainete sisaldusele on peet ka suurepärane kiudainete allikas.

Kaunista peedi-šokolaadimuffinid tuhksuhkru või muude meelepäraste kaunistustega. Soovi korral valmista peale toorjuustu ja vahukoore segust valged tutid. Köögiviljadest saab teisigi vahvaid küpsetisi valmistada. Proovi ka meie kõrvitsamuffinite retsepti.

Retsepti inspiratsioon on pärit raamatust “Tervislikud vahepalad lastele“.

Šokolaadimuffinid

Koostisosad:

  • 1 dl klassikalist või toorkakaopulbrit
  • 3 dl täisteranisujahu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 50 g šokolaadi (56%)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2,5 dl riivitud keedupeeti
  • 3 muna
  • 2 dl pruuni roosuhkrut või kookospalmisuhkrut
  • 2 dl sulatatud võid (või kookosrasva)

Valmistamine:

Sega kausis kakao, jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja hakitud šokolaad. Riivi keedetud peet peene riiviga. Klopi munad suhkruga lahti. Lisa peedile lahti klopitud munad ja sulatatud või ning sega ühtlaselt läbi. Seejärel lisa peedisegule kuivainesegu ning sega õrnalt läbi. Tõsta taigen muffinivormidesse. Küpseta 200 kraadi juures ~15-20 minutit. Kaunista tuhksuhkru, meelepäraste kaunistustega või aseta peale mõni mari.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top