Pasha skyr’i ja meega

Lihavõttepühade saabumine seostub eelkõige suure reede, munade värvimise ja lihavõttejänestega. Kui lapsed on elevil just viimaste tulekust, siis pere suuremad liikmed ootavad ühte tõelist pühademaiust kohupiimast. Kas taipad, millest jutt? Otse loomulikult on see pasha!

Tähistamine ei pea tingimata tähendama ebatervislikkust ja liigset suhkrut! Ka tähtpäevadeks loodud maiusroad saavad olla teadlikumalt valmistatud ja organismi heaolu toetavad. Selles pasha retseptis on just seetõttu kasutatud maitsestamata kohupiima ning magusa maitse loojaks puuviljade, mee, vanilje ja röstitud mandlite omavaheline sünergia. Mandlid lisavad sellele magustoidule monoküllastumata rasvhappeid ja vitamiini E, mis on üks olulisemaid antioksüdantse toimega mikrotoitaineid. 

Oma kätega ja teadlikult valmistatud pühadetoit annab tähistamisele veel suurema väärtuse!

Pasha

Koostisosad:

  • 300 g maitsestamata skyr’i (0,5% R)
  • 200 g maitsestamata kohupiima (0,5% R)
  • 100 g vahukoort (vahustatult)
  • 120 g magustamata õuna-mangopüreed
  • 60 g vedelat mett
  • 140 g konserv. virsikupoolikuid omas mahlas (tükeldatult)
  • 75 g võid (sulatatult)
  • 1 apelsini riivitud koor
  • 30 g röstitud mandleid (purustatult)
  • veidi Bourbon vaniljet
  • (soovi korral ka 40 g martsipani riivitult)

Valmistamine:

Sega kõik komponendid kokku ja pane pashavormi või marliga kaetud sõelale koos surutisega üleööks nõrguma. Järgmine päev kummuta pasha serveerimisalusele ja kaunista loominguliselt – nt pähklipuru, virsikulõikude, toorkakao ja melissilehtedega. Head maiustamist!

150 g suurune tükk annab 250 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top