Omlett juustu, tomati ja rukola täidisega

Omlett on tõeline hommikusöögiklassika. Täiusta seda väikese lisandiga ning alusta oma päeva valgurikka ja tasakaalustatud toidukorraga!

Omlett juustu ja köögiviljatäidisega pakub üle 20 g valku, toetades pikemaajalise täiskõhutunde loomist. Juust ja köögiviljad on oluliseks täienduseks, et saada toitaineterikas kombinatsioon, mis sisaldab lisaks valgule olulisi vitamiine ja mineraalaineid. Kõrvale pakutav täisterarukkileib lisab vajaliku koguse süsivesikuid ja kiudaineid, mis muudab toidukorra igati täisväärtuslikuks. Kiudained toetavad seedimist ja lisaks valgule aitavad samuti hoida veresuhkru taseme stabiilsemana.

See hommikusöök sobib ideaalselt neile, kes otsivad kiiret ja toitvat toidukorda, mis toetab tervislikku elustiili, hoiab kõhu pikalt täis ja pakub ka maitsemeeltele väikest elamust. See taldrikureeglit arvestav toit on hea algus päevale igaljuhul, olgu selleks aktiivne hommik või rahulik kulgemine kodus.

Omlett

Koostisosad:

  • 2 muna
  • 2 spl vett
  • 20 g riivjuustu
  • 100 g (kirss)tomatit
  • peotäis rukolat või muud lehtköögivilja
  • 5 g võid
  • 1 tl külmpressitud oliiviõli
  • soola
  • pipart
  • palsamikreemi (soovi korral)
  • tšillihelbeid (soovi korral)
  • 2 viilu rukkipala

Valmistamine:

Klopi kausis munad kahvliga lahti, sega hulka vesi, lisa sool ja pipar. Vala pannile õli, lisa noa otsaga võid ja vala munasegu kuumale pannile. Kui muna hakkab hüübima, siis tõmba vaikselt pannilabidaga omleti ääri keskele, et seal olev vedel munamass saaks ääre poole valguda ja omlett ühtlasemalt kalgenduda. Kui muna on kalgendunud, siis raputa omletile peale riivjuust. Libista omlett panni kallutades taldrikule ning tõsta poolele omletile poolitatud kirsstomatid ning rukola. Tomatid võid eelevalt pannil kergelt läbi kuumutada, maitsestades soola, pipra ja soovi korral ka tšillihelvestega. Tomati ja rukola segule võid soovi korral niristada ka veidi palsamikreemi. Seejärel keera omlett ettevaatlikult pannilabidaga kokku. Naudi soojalt ning täisväärtusliku hommikusöögi saamiseks võta kõrvale ka 2 viilu rukkipala.

Seekogus annab umbes 500 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top