Külli Holsting

Külli Holsting

Tutvustus

Külli Holsting on toitumisnõustajaks õppinud Annely Sootsi Koolituse Tervisekoolis, kus ta on läbinud ka funktsiooniaalse toitumisnõustaja õppe. Lisaks on ta täiendanud ennast Tallinna ja Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis ning mitmetel täienduskoolitustel. Alates 2019. aastast omab ta toitumisterapeudi kutsetunnistust.

Alates 2012. a töötab ta Lääne-Tallinna Keskhaigla Raseduskeskuses toitumisnõustajana ning koolitab erinevates koolides tulevasi toitumisnõustajaid. Ta peab loenguid, teeb koolitusi  ning töötubasid ja nõustab kliente erapraksises. Tema kireks on laste toitumine ja sensoorika ehk meelte põhine toitumisõpetus. Ta on ka MTÜ Meelte kool asutajaliige. Lisaks töötab ta koolis bioloogia ja inimeseõpetuse õpetajana ja teeb kaastööd ajakirjale Oma Maitse.

Tee teadliku toitumise juurde algas tal oma lapse allergia probleemidega, mil ta pidi enda ja lapse toitumist oluliselt muutma. Huvi sundis otsima õppimisvõimalusi, millest on saanud tänaseks tema amet. Nõustaja ja terapeudina peab ta oluliseks holistilist lähenemist, mis toetab organismi tasakaalu. Külli on veendunud, et juba loote- ja väikelapse ea toitumine määrab meie tervise kujunemise aga samas kunagi pole hilja õppida tasakaalustatult toituma, liikuma, mõtlema.

Ilmunud artiklid ja raamatud:

  • Raamat „Lihtsad smuutid“ koos Erle Jõemaga, Ajakirjade kirjastus 2015
  • Raamat „Laste toitumine ja tervis“ autorite kollektiivis, kirjastus Pegasus 2016
  • Raamat „Armastades taimetoitu“ koos Erle Jõemaga, Ajakirjade kirjastus 2017
  • Raamat: Sõbraks oma meelte ja maitsetega 2020
Scroll to Top