Rain Kuldjärv on töötanud üle viieteistkümne aasta TFTAK-is, kus viinud läbi erinevaid sensoorse analüüsi katseid, treeninud ja juhtinud kohalikku paneeli ning koolitanud tööstuse spetsialiste ja erinevate toidukonkursside komisjoniliikmeid, näiteks Eesti Parima Toiduaine komisjoni ja Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi komisjoni.
Raini teadus- ja arendustöö üks peasuundasid on fermentatsioon. Tema sulest on valminud ka populaarne raamat „Fermentatsioonist – ausalt ja avameelselt“, mis sai Aasta Parim Kokaraamat 2023 tiitli ning ilmus 2024 ka inglise keeles eesmärgiga tutvustada Eesti toidukultuuri laiemale ringile.
Fermentatsioon on olnud üks oluline teema ka Raini juhitud tööde tootearenduse suunal, näiteks koostöös Siidrikojaga on TFTAK-is väljaarendatud joogid saanud tunnustust lisaks Eestile ka rahvusvahelistel võistlustel. Samuti on koostöös kohaliku köögiviljakasvataja ja -töötlejaga Kadarbiku Köögivili OÜ jõudnud turule kahe eri maitsega kimchid, mille arenduse käigus teostati eri riikides tarbijakatsed ning viidi läbi ka põhjalik tervisemõju uuring. Raini peamine eesmärk on arendada koostöös ettevõtetega uudseid, tervislikke ja innovaatilisi tooteid, mis on konkurentsivõimelised, maitsvad ning edendavad rahvatervist tervikuna.
Tutvu Raini poolt läbiviidavate koolitustega “Mõistatuslik mikrobioom – kõhubakterite mõju meie tervisele” ja “Treenitav maitsemeel” ning kutsu ta oma meeskonnaüritusele rääkima.