Kaarel Adamberg

Kaarel Adamberg

Tutvustus

Kaarel Adamberg on hariduselt bio- ja toiduainete tehnoloog. Ta on omandanud nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktorikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis.

Kaarel töötab vanemteadurina samas ülikoolis Keemia ja biotehnoloogia instituudis. Kõik tema teadustööd on olnud seotud toidutehnoloogia ja bakteritega, sh probiootikumidega. Tema viimase aja teadustöö põhisuunaks on olnud soolestiku mikrobioota uurimine ning lisaainetevaba ja kõrge bioväärtusega toidutehnoloogiate arendamine. Soolestiku bakterid mängivad olulist osa inimese tervises ja väga oluline on uurida, kuidas bakterite ainevahetus on seotud inimese ainevahetusega, kuidas toidu abil aidata kaasa kasuliku mikrobioota kujunemisele ja kuidas saab soolebakterite abiga haigusi ennetada.

Teadus- ja loometöö täpsem info on ETIS-s.

Rahvatervise Akadeemias koolitab Kaarel toitumisnõustaja õppes, käsitledes soolestiku mikrobioota teemat.

Scroll to Top