Kikerhernesalat kartuliga

Kikerhernesalat kartuliga on toitev ja maitseküllane salat. See ühendab endas soojad vürtsikad kikerherned, ahjus küpsetatud kartulid ning värskete köögiviljade valiku. Röstitud kikerherned karripulbri ja oliiviõliga toovad salatile mõnusa krõbeduse ja põneva maitsenüansi. Kartul lisab salatile toekust ning teeb sellest roast toitva toidukorra.

Värske kurk, tomat, paprika ja Rooma salat pakuvad vajalikke kiudaineid. Samal ajal kui tahiini kaste seob kõik maitsed kokku pehme pähklise maitsega. Kikerhernesalat sobib nii lõuna- kui ka õhtusöögiks ja maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.

See salat on suurepärane valik neile, kes soovivad tasakaalustatud, rohkete köögiviljadega ja taimset rooga, mida on lihtne valmistada ning mis on maitsetest pungil.

Kikerhernesalat

Koostisosad:

  • 120 g kikerherneid (0,5 purki)
  • 125 g kooritud (keedetud) kartuleid
  • 100 g paprikat
  • 20 g Rooma salatit
  • 5 g peterselli
  • 70 g tomatit
  • 70 g kurki
  • 15 g punast sibulat
  • 30 g oliive
  • 5 g külmpressitud oliiviõli
  • karripulbrit
  • soola
  • 40 g tahiini kastet (vaata retsepti siit)

Valmistamine:

Lisa pannile veidi oliiviõli ja loputatud kikerherned. Raputa kikerhernestele karripulbrit ja soola ning rösti kergelt. Samal ajal tükelda kartul kuubikuteks või sektoriteks, lisa veidi õli, soola ja karripulbrit ning küpseta ahjus 200 ℃ juures pöördõhurežiimil, kuni kartul on pehme ja kergelt pruunistunud. Rebi kaussi Rooma salati lehti, lisa paprika rattad, hakitud petersell, tükeldatud kurk, tomat, sibul ja oliivid. Peale lisa veidi jahtunud kikerherned ja kartuli tükid. Vala üle tahiini kastmega ning naudi soojalt või külmalt.

Roog annab kokku umbes 500 kcal.

Retsepti võib alati vajadusel kohandada, asendades koostisosi sama toidugrupi piires.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top