Tahiini kaste

Tahiini kaste on kreemjas ja maitseküllane salatikaste, mille põhikomponendiks on tahiini (inglise keeles tahini) ehk seesamipasta.  Seda valmistatakse kooritud ning jahvatatud seesamiseemnetest. Tahiini on laialdaselt kasutusel Lähis-Ida, Vahemere maade ja Põhja-Aafrika köökides ning on oluline osa näiteks hummuses.

Selles retseptis seguneb tahiini sidrunimahla, oliiviõli, äädika ja vürtsidega, moodustades pähklise ja kergelt tsitruselise kastme, mis sobib hästi nii salatitele, pokele, kui ka grillitud köögiviljadele. Vesi aitab kastme muuta siidiselt ühtlaseks ning küüslauk, paprika ja köömned lisavad sügavust ja iseloomu.

Tahiini kaste on taimne ja mitmekülgne lisand, mida on lihtne kodus valmistada. See sobib eriti hästi neile, kes hindavad täidlasi, naturaalseid maitseid ja soovivad salatile midagi enamat lisada kui lihtsalt õli ja äädikas.

Proovi seda kastet kikerhernesalatiga, mille retsepti leiad siit.

Tahiini kaste

Koostisosad:

  • 120 g tahiinit
  • 120 g vett
  • 30 g sidrunimahla (6 spl)
  • 1 spl külmpressitud oliiviõli
  • 1 spl õuna- või veiniäädikat
  • 1 küüs küüslauku
  • soola
  • 0,5 tl jahvatatud paprikat
  • 0,5 tl jahvatatud köömneid

Valmistamine:

Pane purki tahiini, vesi, sidrunimahl, oliiviõli, äädikas ja pressi juurde küüslauk. Lisa sool, jahvatatud paprika ja köömned. Sega kastet kuni see on ühtlane ja paksenenud.

Valminud kastme kogus vastab ligikaudu sellele, mida näed fotol.

Retsepti võib alati vajadusel kohandada, asendades koostisosi sama toidugrupi piires.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top