Tahiini kaste on kreemjas ja maitseküllane salatikaste, mille põhikomponendiks on tahiini (inglise keeles tahini) ehk seesamipasta. Seda valmistatakse kooritud ning jahvatatud seesamiseemnetest. Tahiini on laialdaselt kasutusel Lähis-Ida, Vahemere maade ja Põhja-Aafrika köökides ning on oluline osa näiteks hummuses.
Selles retseptis seguneb tahiini sidrunimahla, oliiviõli, äädika ja vürtsidega, moodustades pähklise ja kergelt tsitruselise kastme, mis sobib hästi nii salatitele, pokele, kui ka grillitud köögiviljadele. Vesi aitab kastme muuta siidiselt ühtlaseks ning küüslauk, paprika ja köömned lisavad sügavust ja iseloomu.
Tahiini kaste on taimne ja mitmekülgne lisand, mida on lihtne kodus valmistada. See sobib eriti hästi neile, kes hindavad täidlasi, naturaalseid maitseid ja soovivad salatile midagi enamat lisada kui lihtsalt õli ja äädikas.
Proovi seda kastet kikerhernesalatiga, mille retsepti leiad siit.