Hummus päikesekuivatatud tomatitega

Hummus päikesekuivatatud tomatitega on tõeline maitseelamus, mis toob su toidulauale Vahemere hõngu.

Oad, täis taimset valku ja kiudaineid, loovad kreemja aluse, mis aitab hoida täiskõhutunnet ja toetab seedimist. Päikesekuivatatud tomatid lisavad rikkalikku, veidi suitsust maitset ja pakatavad antioksüdantidest, nagu lükopeen. Mainimata ei saa jätta ka hummuse imelist värvi, mis toob toidulauale sära ning ahvatleb sööma.

Selle hummuse särtsakad maitsed sobivad suurepäraselt dipiks värsketele köögiviljadele, väiksemaks suupisteks näkileivaga, toekamaks vahepalaks rukkileival või lisandiks salatitele. Valmistamine on kiire ja lihtne, kuid tulemuseks on tõeline gurmee-elamus. Kui otsid midagi tervislikku, maitseküllast ja eristuvat, siis see hummus päikesekuivatatud tomatitega on ideaalne valik, mida kindlasti tasub proovida!

Hummus päikesekuivatatud tomatitega

Koostisosad:

  • 230 g konserveeritud valgeid ube (nõrutatud)
  • 100 g päikesekuivatatud tomateid õlis (nõrutatud)
  • 1 küüs küüslauku
  • 5 g külmpressitud oliiviõli
  • 60 g vett
  • jodeeritud soola

Valmistamine:

Loputa ja nõruta oad, lisa nõrutatud päikesekuivatatud tomatid, kooritud küüslauk, külmpressitud oliiviõli ja vesi ning püreesta saumikseriga ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soolaga. Naudi hummust kas dipikastmena köögiviljakangidega, suupistena näkileival või toekama vahepalana rukkileival.

Umbes 80 g hummust kahel rukkipala viilul annab umbes 240 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top