Hapukapsasalat kanafilee ja bataadiga
Suure tõenäosusega ei puudunud hapukapsas ühegi eestlase aastalõpu pidulaualt, kuid sobib toidulauale aastaringselt. Maitsenaudingule lisaks toetab hapukapsa tarbimine immuunsust nii K- ja C-vitamiini rikkuse kui ka probiootiliste omadustega, millel on veelgi positiivseid tervisemõjusid. Seega on hapukapsas toidulaual õigustatud nii antibiootikumidest või reisimisest tingitud seedeprobleemide leevendamisel, põletiku- kui oksüdatiivse stressi näitajate vähendamisel, naha tervise parandamisel, vererõhu alandamisel, vere kolesteroolisisalduse tasakaalustamisel, ärevuse, depressiooni leevendamisel, mälu parandamisel ning organismist kahjulike ühendite väljutamisel.
Üks võimalus enda kehale palju head teha, on valmistada hapendatud kapsast toekas salat.
Hapukapsasalat
- 150 g hapukapsast
- 80 g õuna
- ½ punast sibulat
- 20 g jõhvikaid
- 5 g kõrvitsaseemneid
- 180 g bataati
- 75 g kanafileed
- 10 g oliiviõli
- Tüümiani, pipart, soola
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
- Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber.
- Koori ja lõika bataadid väiksemateks kuubikuteks.
- Vala kaussi oliiviõli, lisa pipar, tüümian ja sool ning sega.
- Tee bataat ja kanafilee seguga kokku ja aseta ahjuplaadile.
- Aseta bataaditükid ja kanafilee 20 minutiks ahju.
- Viiluta õun ja punane sibul.
- Aseta kaussi hapukapsas, õuna- ja sibulaviilud, jõhvikad ning kõrvitsaseemned.
- Tükelda valminud kanafilee.
- Lisa kanafilee- ja bataaditükid hapukapsasalatile.
1 portsjon annab 500 kcal