Hapukapsasalat kanafilee ja bataadiga

Hapendamine on tuhandeid aastaid vana toidu säilitamise ja töötlemise viis, mille käigus säilib ning isegi paraneb toidu toitainete sisaldus. Hapendatud köögiviljad, eeskätt hapukapsas on Eesti rahvusköögis olnud au sees aastasadu. See hapukapsasalat on aga põnev ja vaheldusrikas roog sinu toidulaual!

Lisaks toitainerikkusele on hapendatud toidud rikkad piimhappebakterite poolest ning nende söömisel lisame oma soolestiku mikrobioomile kasulikke baktereid ja ensüüme. Pidada meeles, et hapukapsa kuumtöötlemisel selle kasulikud omadused enamasti kaovad. Kuna see hapukapsasalat sisaldab kuumtöötlemata hapendatud kapsast, on selles säilinud kõik vajalik ja kasulik sinu kõhule.

Valkude allikana kanafilee, süsivesikute poolest rikas bataat koos hapukapsa, seemnete ja oliiviõliga loovad tasakaalustatud roa. Just täpselt nii nagu taldrikureegel seda meile ütleb!

Hapukapsasalat

Koostisosad:

  • 120 g hapukapsast
  • 40 g õuna
  • 20 g punast sibulat
  • 20 g jõhvikaid
  • 5 g kõrvitsaseemneid
  • 200 g bataati
  • 75 g kanafileed
  • 10 g külmpressitud oliiviõli
  • Tüümiani, pipart, soola
  • Võrseid või maitserohelist

Valmistamine:

Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja aseta ahjuplaadile küpsetuspaber. Võta 200 g kooritud ja tükeldatud bataati, lisa tükeldatud kanafilee, sega soola, pipra, tüümiani ja poole koguse oliiviõliga. Vala segu ahjuplaadile ja küpseta pöördõhu režiimil umbes 20-25 minutit.

Samal ajal tõsta kaussi hapukapsas, lisa pool oliiviõli kogusest, jõhvikad, viilutatud õun ja punane sibul. Sega läbi ning tõsta salat taldrikule. Kaunista kõrvitsaseemnete ja võrsete või maitserohelisega. Lisa kas samale taldrikule või eraldi kaussi kanafilee ja bataadi segu.

1 portsjon annab umbes 500 kcal

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top