Hapukapsasalat kanafilee ja bataadiga

Hapendamine on tuhandeid aastaid vana toidu säilitamise ja töötlemise viis, mille käigus säilib ning isegi paraneb toidu toitainete sisaldus. Hapendatud köögiviljad, eeskätt hapukapsas on Eesti rahvusköögis olnud au sees aastasadu. See hapukapsasalat on aga põnev ja vaheldusrikas roog sinu toidulaual!

Lisaks toitainerikkusele on hapendatud toidud rikkad piimhappebakterite poolest ning nende söömisel lisame oma soolestiku mikrobioomile kasulikke baktereid ja ensüüme. Pidada meeles, et hapukapsa kuumtöötlemisel selle kasulikud omadused enamasti kaovad. Kuna see hapukapsasalat sisaldab kuumtöötlemata hapendatud kapsast, on selles säilinud kõik vajalik ja kasulik sinu kõhule.

Valkude allikana kanafilee, süsivesikute poolest rikas bataat koos hapukapsa, seemnete ja oliiviõliga loovad tasakaalustatud roa. Just täpselt nii nagu taldrikureegel seda meile ütleb!

Hapukapsasalat

Koostisosad:

  • 150 g hapukapsast
  • 80 g õuna
  • 25 g punast sibulat
  • 20 g jõhvikaid
  • 5 g kõrvitsaseemneid
  • 180 g bataati
  • 75 g kanafileed
  • 10 g külmpressitud oliiviõli
  • Tüümiani, pipart, soola

Valmistamine:

  1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  2. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber.
  3. Koori ja lõika bataadid väiksemateks kuubikuteks.
  4. Vala kaussi oliiviõli, lisa pipar, tüümian ja sool ning sega.
  5. Tee bataat ja kanafilee seguga kokku ja aseta ahjuplaadile.
  6. Aseta bataaditükid ja kanafilee 20 minutiks ahju.
  7. Viiluta õun ja punane sibul.
  8. Aseta kaussi hapukapsas, õuna- ja sibulaviilud, jõhvikad ning kõrvitsaseemned.
  9. Tükelda valminud kanafilee.
  10. Lisa kanafilee- ja bataaditükid hapukapsasalatile.

1 portsjon annab 500 kcal

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top