Hapendamine on tuhandeid aastaid vana toidu säilitamise ja töötlemise viis, mille käigus säilib ning isegi paraneb toidu toitainete sisaldus. Hapendatud köögiviljad, eeskätt hapukapsas on Eesti rahvusköögis olnud au sees aastasadu. See hapukapsasalat on aga põnev ja vaheldusrikas roog sinu toidulaual!
Lisaks toitainerikkusele on hapendatud toidud rikkad piimhappebakterite poolest ning nende söömisel lisame oma soolestiku mikrobioomile kasulikke baktereid ja ensüüme. Pidada meeles, et hapukapsa kuumtöötlemisel selle kasulikud omadused enamasti kaovad. Kuna see hapukapsasalat sisaldab kuumtöötlemata hapendatud kapsast, on selles säilinud kõik vajalik ja kasulik sinu kõhule.
Valkude allikana kanafilee, süsivesikute poolest rikas bataat koos hapukapsa, seemnete ja oliiviõliga loovad tasakaalustatud roa. Just täpselt nii nagu taldrikureegel seda meile ütleb!