Hapendatud küüslauk

Hapendatud küüslauk

Jätkame saadud teadmiste praktikasse panemisega! Oleme varasemalt kirjutanud, et toitude hapendamine on hea võimalus toidu abil immuunsüsteemi tugevdamiseks ja loomulikult ka toidu säilitamiseks. Hapendamine ehk fermenteerimine on meile tuntud juba esivanemate ajast, kui talve põhiliseks köögivilja ja C-vitamiini allikaks oli suurtes puutünnides hoitav hapukapsas. Toidulauale võiks vaheldusrikkust lisada ka hapendatud küüslauk.

Abiks on meil jätkuvalt Rain Kuldjärv, teadur ja koolitaja TFTAK-ist. Nagu varem mainitud, on Rain mees, kes teab toidu ja jookide fermentatsioonist kõike, mida tänaseks teada on, sest on uurinud seda valdkonda läbi ja lõhki. Kui alustasime pehmete toonidega ja tutvustasime, kuidas valmistada meeküüslauku, siis nüüd katsetab Rain märksa kangema suupistega ja paneb hapnema küüslaugu (ilma meeta!).

Hapendatud küüslauk – kuidas seda valmistada?

Vaata lähemalt videost:

Jaga podcasti
Scroll to Top