Hapendamine fookuses – meeküüslauk!
Sel kevadel on meie artiklites korduvalt juttu tulnud hapendatud toidu hüvedest ja sellest, kuidas saame ise lihtsate koduste ja kodumaiste toiduainete ning toiduvalmistamise meetoditega oma tervise heaks üksjagu ära teha. Lisaks saime immuunsüsteemi käsitlevates artiklites teada, et teatud toiduainetel tõepoolest on organismi tugevdav toime. Üheks selliseks ‘väetoiduks’ on küüslauk. Mööda ei saa vaadata ka meest, mis on pungil kasulikke antioksüdante ja mikrotoitaineid.
Nüüd on aeg panna saadud teoreetilised teadmised praktikasse! Sellega on meil abiks Rain Kuldjärv, teadur ja koolitaja TFTAK-ist. Kusjuures, Rain on mees, kes teab toidu ja jookide fermentatsioonist kõike, mida tänaseks teada on, sest on uurinud seda valdkonda läbi ja lõhki.
Järgnevatel nädalatel toome sinuni videopostitusi Raini köögist, kus ta teeb lihtsaid praktilisi katsetusi, mida saad ka ise järgi proovida. Esimeses osas teeb Rain magus-krehvtise alguse meeküüslauguga. Seega, kui sul on eelmisest hooajast veel kasutamata mee ja küüslaugu varud, siis pane need purki ja mõne nädalaga on põnev lisand jaanipäeva grilli kõrvale valmis!
Kui aga soovid viia oma teadmised toidu fermentatsiooni kohta järgmisele tasemele, siis on sul Rainiga võimalik kohtuda juba augustis toidu hapendamise ja jookide kääritamise koolitusel. Koolitusel saad lisaks praktilistele nippidele ka sügavamad teadmised bakterite hingeelust, sellest, milline mikroorganismide koosmäng fermenteerimisel tegelikult toimub ning miks on oluline süüa elus toitu!
VAATA ROHKEM
Püsi kursis harivate terviseuudistega ja jälgi meid Facebookis ja Instagramis
Vaata veel praktilisi videoõpetusi: Hapendamine fookuses – karulauk!