Bircher müsli

Erinevalt tänapäeval levinud müslidest, on “Bircher müsli” originaalretseptis peamiseks koostisosaks mahlakas õun. See maitseküllane ja mahlane müsli sobib hommikuseks eineks just siis, kui otsid vaheldusrikkust ja uusi maitseid oma toidulaual.

Bircher müsli” autoriks on dr Maximilian Oskar Bircher-Benner (1867-1939), kes oli oma eluajal toitumise ja meditsiini valdkonnas omamoodi pioneer. Kui 1900. aastatel peeti peamiseks ning kõige väärtuslikumaks toiduaineks liha, siis dr Bircher-Benner soovitas tarbida rohkem teravilju ning puu- ja köögivilju. Vaatamata sellele, et kolleegid tema soovitustega ei nõustunud, oli dr Bircher-Benner veendunud, et tervishoid on midagi enamat kui vaid ravimid. 

Siiski ei ole sellest hommikusöögist puudu ka kiudainete poolest rikkalikud kaerahelbed ja pähklid. Just nendele kuulub tänu pika täiskõhutunde eest!

Bircher müsli

Koostisosad:

  • 300 g hapukamat õuna
  • 30 g täisterakaerahelbeid
  • 100 g vett
  • 25 g purustatud pähkleid ja/või mandleid
  • 50 g maitsestamata jogurtit (5% R)
  • 10 g mett
  • 20 g sidrunimahla

Valmistamine:

Pane kaerahelbed ööseks vette likku. Vahetult enne söömist sega kaerahelbed maitsestamata jogurti ja sidrunimahlaga. Riivi sisse õun (koos koore ja seemnetega), lisa pähklid ja/või mandlid ning mesi. Põhirõhk on õuntel, mitte kaerahelvestel. Söö hommikusöögiks, õhtusöögiks või lõunasöögi eelroana.

See kogus annab umbes 500 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top