Munavaba banaanileib

Munavaba banaanileib sobib oma keeksise struktuuri poolest iga magusa küpsetise austaja lauale. See küpsetest banaanidest valmistatud hõrgutis on meeldivalt magus ja niiske, olles ideaalne valik kergeks maiuseks. Retseptis kasutatud banaanid lisavad kaaliumi, kiudaineid ja looduslikku magusust, samas kui täisterajahu ja maapähklivõi aitavad tagada pikema täiskõhutunde.

Munavaba banaanileib sobib ideaalselt neile, kes otsivad lihtsat ja maitsvat alternatiivi tavapärasele küpsetisele, kus on kasutatud muna. Lisaks on see suurepärane viis küpsete banaanide ära kasutamiseks ning sobib nautimiseks nii kodus kui ka kaasa võtmiseks. See on kahtlemata maitseküllane maius, mis sobib igaks magusahetkeks ja meeldib ka lastele! Püüa siis korraga kõike mitte ära süüa.

Banaanileib

Koostisosad:

  • 4 keskmist banaani
  • 165 g kaerahelbeid (või kaerajahu)
  • 50 g (kookospalmi)suhkrut
  • 50 g naturaalset maapähklivõid
  • 15 g jahvatatud linaseemneid või chia seemneid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 2 tl õunaäädikat
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 0,5 tl soola

Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega väikses kausis jahvatatud linaseemned või chia seemned koos 6 spl veega. Sega ühtlaseks ja jäta kõrvale 5-10 minutiks. Seejärel jahvata 130 g kaerahelbeid blendris või köögikombainis peeneks (võid kasutada ka valmis kaerajahu). Aseta kaerajahu keskmise suurusega kaussi ja lisa sinna küpsetuspulber, söögisooda, ülejäänud 35 g kaerahelbeid, sool ning sega kuivained hoolikalt läbi. Teises kausis purusta 3 banaani kahvliga ühtlaseks massiks. 1 banaan jäta kaunistamiseks. Purustatud banaanimassile lisa pähklivõi, kookospalmisuhkur, õunaäädikas, vanilliekstrakt ja eelnevalt likku jäetud linaseemne või chia seemne mass. Lisa neile omakorda kuivainesegu ning sega hoolega ühtlaseks massiks.

Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi. Kaunista enne kõrvale tõstetud banaaniga. Küpseta 180-kraadises ahjus 60-70 min või kuni banaanileib on kuldpruun. Võta leib ahjust ning lase 10 min jahtuda. Alles seejärel eemalda leivavormist ja lase täisesti ära jahtuda. Leib säilib õhukindlas karbis kuni 7 päeva.

Seda võib küpsetada ka väikestes muffinivormides, kuid siis arvesta küpsetamisele aega ~ 20-30 minutit.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top