Artišokisalat

Artišokisalat on kerge ja toitainerikas roog, mis toob su lauale värskust ja tervist. Salati südameks on õrnalt hapukas artišokk, millele lisanduvad krõmpsuv kurk, aromaatne punane sibul, särtsakas varsseller ja vitamiinirikas spinat. Maitset tõstavad kergelt vürtsikas cayenne’i pipar ja kuldkollane kurkum, mis on tuntud oma põletikuvastaste omaduste poolest.

Artišokisalat on suurepärane seedimise toetaja, kuna see katab pea 25% naisterahva päevasest kiudainevajadusest. Lisaks turgutab see keha vajalike vitamiinide ning mineraalainetega, olles seejuures suurepärane madala glükeemilise koormusega lisand prae kõrvale. Lihtne valmistada, kuid rikkalik maitselt – sobib salatina täiustama nii lõuna- kui ka õhtusööki. Proovi seda värskendavat kooslust ja naudi iga suutäiega midagi, mis teeb head nii sinu kehale kui ka meelele.

Artišokisalat

Koostisosad:

  • 35 g spinatit
  • 45 g varssellerit
  • 100 g kurki
  • 20 g punast sibulat
  • 100 g konserveeritud artišokisüdameid
  • 10 g külmpressitud oliiviõli
  • 5 g sidrunimahla
  • jodeeritud soola
  • kurkumit
  • cayenne pipart

Valmistamine:

Haki spinat, varsseller, kurk ja sibul. Nõruta artišokisüdamed õlist, tükelda ja lisa ülejäänud hakitud köögiviljadele. Lisa külmpressitud oliiviõli, sidrunimahl ja maitseained, sega läbi ja serveeri.

See kogus salatit annab umbes 175 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top