Sinepi-tillikaste

Sinepi-tillikaste on lihtne ja maitserikas salatikaste, mis sobib suurepäraselt erinevatele köögiviljaroogadele. See värske kaste ühendab endas hapuka sidrunimahla, õunaäädika ja vürtsika Dijon sinepi särtsu, mida tasakaalustab vahtrasiirup. Värskelt hakitud till annab kastmele suvise maitsenüansi, tehes sellest ideaalse kaaslase meelepärastele köögiviljadele. Seda saab kasutada nii toorsalatites, keedetud kartuli kõrvale kui ka kergete kala- või munaroogade lisandina.

Kodune sinepi-tillikaste on hea näide sellest, kuidas väike komponent võib muuta lihtsa toidu eriliseks ja nauditavaks. Lisaks ei sisalda see kaste tarbetuid lisaaineid ega liigselt soola ning valmib vähem kui 5 minutiga. Lihtsalt lisa kõik koostisosad ühte anumasse ja ongi valmis!

Kui soovid maitserikast alternatiivi poekastmetele, on see kaste kindlasti hea valik.

Sinepi-tillikaste

Koostisosad:

  • ½ sidruni mahla
  • 20 g oliiviõli (2 spl)
  • 10 g Dijon sinepit (1 tl)
  • 1 spl õunaäädikat
  • peotäis värsket hakitud tilli
  • 10 g vahtrasiirupit (2 tl)
  • soola
  • pipart

Valmistamine:

Pigista poole sidruni mahl kaussi või purki. Lisa juurde oliiviõli, Dijon sinep, õunaäädikas, vahtrasiirup ja hakitud till. Maitsesta soola ja pipraga. Sega ühtlaseks või loksuta tihedalt suletud purgis. Lase enne serveerimist mõned minutid maitsestuda.

Valminud kastme kogus vastab ligikaudu sellele, mida näed fotol.

Retsepti võib alati vajadusel kohandada, asendades koostisosi sama toidugrupi piires.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top