Tšiiapuding kirssidega

Kui otsid midagi maitsvat, toitvat ja lihtsalt valmivat, siis tšiiapuding kirssidega on ideaalne valik. Siidine banaan, hapukad kirsid, krõmpsuvad mandlid ja kerge šokolaadine noot loovad kooslusena tõelise maitseelamuse, mis sobib nii hommikuseks kõhutäiteks, kui ka magustoiduks. Tšiiaseemned on tuntud oma geeljaks muutumise omaduse poolest, mis muudab pudingu mõnusalt kreemjaks. Lisaks on need tillukesed seemned tõeline väetoit – neis leidub rohkesti kiudaineid, taimset valku, oomega-3 rasvhappeid ning mineraalaineid nagu magneesium ja kaltsium. Kookospiim lisab õrna troopilist maitset, samal ajal kui toorkakao annab šokolaadise sügavuse ilma lisatud suhkruta.

Tšiiapuding kirssidega valmib vähese vaevaga aga tulemuseks on midagi enamat kui lihtsalt vahepala – see on kauss täis maitset ja naudingut. Hea võimalus kasutada ära kodus olevaid puuvilju ning katsetada uutmoodi tekstuuriga.

Tšiiapuding kirssidega

Koostisosad:

  • 130 g banaani
  • 25 g tšiiaseemneid
  • 5 g toorkakaod
  • 150 g kivideta kirsse
  • 20 g mandleid
  • 20 g kookospiima (R 17%)
  • 100 g vett

Valmistamine:

Sega tšiiaseemned vee ja kookospiimaga. Lisa püreestatud banaan, jahvatatud mandlid ja kakao ning sega korralikult läbi. Umbes pooled kirssidest (sobivad ka sügavkülma omad) sega pudingu sisse, ülejäänud lisa pudingu peale.

See kogus annab umbes 500 kcal.

Retsepti võib alati vajadusel kohandada, asendades koostisosi sama toidugrupi piires.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top