Trühvlid musta leiva ja suitsukalaga

Plaanid Vabariigi aastapäevaks peolaua katta ning otsid klassikalistele kiluvõileibadele vaheldust või lisa? Soolased trühvlid musta leiva ja suitsukalaga on lihtne, kuid maitseküllane suupiste, mis sobib nii pidulikule lauale kui ka argiseks nautimiseks. Krõmpsuv tume rukkileib, rikkalik suitsukala ja kreemjas murulauguga toorjuust loovad täiusliku koosluse – kõik tuttavad maitsed, aga uuel ja põneval moel!

See suupiste on ideaalne valik neile, kes hindavad ehedaid Eesti maitseid ja toitvaid ampsusid. Rukkileib on kiudainerikas ja hoiab kõhu täis, suitsukala pakub kasulikke oomega-3 rasvhappeid ning murulauk lisab värskust. Suupisted on lihtsad valmistada ja neid saab ette teha, et peolauale sättimine oleks stressivaba. Proovi järgi – need trühvlid kaovad laualt kiiremini, kui arvatagi oskad!

Trühvlid musta leiva ja suitsukalaga

Koostisosad:

  • 100 g murulauguga toorjuustu
  • 3 viilu musta leiba
  • 100 g suitsukala
  • maitserohelist

Valmistamine:

Purusta leivaviilud näppude vahel või minilõikuriga peeneks puruks. Rösti leivapuru kuival pannil mõned minutid. Puhasta suituskala ja purusta näppude vahel või kahvliga. Sega omavahel 2/3 leivapurust, kalasegu ja toorjuust. Veereta näppude vahel pallikesed ja veereta palle ülejäänud leivapuru sees. Peale puista peeneks hakitud meelepärast maitserohelist.

Sellest kogusest saab ~24 suupistet. Hoia külaliste tulekuni külmkapis.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top