Tatrapuder kodujuustu ja värske salatiga

Tatrapuder kodujuustu ja värske salatiga on toekas ja tasakaalustatud hommikusöök, mis annab hea stardi kogu päevaks. Sobib see loomulikult ka lõuna- või õhtusöögiks, nii kuidas keegi eelistab.

Tatart tunneme teraviljana, kuigi tegelikult on ta sugulane rabarberi ja oblikaga ning tema vilja nimetatakse hoopis pähkliks. Lisaks sellele, et tatar sisaldab rohkelt valku, süsivesikuid (sh kiudaineid), vitamiine ja mineraalaineid, on ta ka gluteenivaba. Selle roa valgutaset tõstab loomulikult ka kodujuust, pakkudes meile ühe toidukorraga üle 20 grammi valku.

Värske salat kurgist, tomatist ja Rooma salatist lisab roale vitamiine ja kergust, muutes selle värskendavaks ja maitseküllaseks. See lihtne ja tervislik kombinatsioon sobib ideaalselt neile, kes soovivad toidulauale tasakaalu ja mitmekesisust.

Tatrapuder

Koostisosad:

  • 75 g tatart (kuivainena)
  • 5 g võid
  • 100 g kodujuustu hapukoorega
  • 75 g tomatit
  • 75 g kurki
  • 15 g Rooma salatit
  • 10 g külmpressitud oliiviõli
  • soola
  • pipart

Valmistamine:

Keeda tatar, maitsesta soolaga ning sega hulka või. Samal ajal haki tomat, kurk, rebi salatilehed, lisa oliiviõli ning maitsesta salat soola ja pipraga. Serveeri tatrapuder koos kodujuustu ja värske salatiga.

See kogus annab umbes 500 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top