Purgisalat on imeline abimees kiire argipäeva lõunaks. Salati saad juba eelmisel õhtul ette valmistada ning järgmisel hommikul kaasa haarata. Salati valmistamiseks kasuta oma fantaasiat ja lisa purki seda, mis toidujääkidest ära kasutamist vajab.
Purgisalati kokku panemiseks vali baasiks mõni tärkliserikas toiduaine – olgu selleks näiteks täisterapasta, riis, kinoa või hoopis kruubid. Lisa ka mõni valgurikas komponent. Hästi sobivad näiteks kanafilee, lõhe, muna, oad, kikerherned, tempeh, pähklid ja seemned. Seejärel täiusta salatit erinevate köögiviljade, idude ja võrsetega ning lisa kaste. Maitse ja mahlasuse andmiseks võid kasutada erinevaid valmis pestokastmeid või sega kaste kokku oliiviõlist, sidrunimahlast, soolast ja piprast.
Selleks, et purgisalat püsiks kauem apetiitne, võta kasutusele täiesti kuiv purk, lisa niiskemad komponendid ja kaste allapoole ning salatilehed kõige peale. Kuumtöötlust vajavad toiduained tee enne valmis ning lase täielikult maha jahtuda.