Purgisalat täisterapasta, kana ja köögiviljadega

Purgisalat on imeline abimees kiire argipäeva lõunaks. Salati saad juba eelmisel õhtul ette valmistada ning järgmisel hommikul kaasa haarata. Salati valmistamiseks kasuta oma fantaasiat ja lisa purki seda, mis toidujääkidest ära kasutamist vajab.

Purgisalati kokku panemiseks vali baasiks mõni tärkliserikas toiduaine – olgu selleks näiteks täisterapasta, riis, kinoa või hoopis kruubid. Lisa ka mõni valgurikas komponent. Hästi sobivad näiteks kanafilee, lõhe, muna, oad, kikerherned, tempeh, pähklid ja seemned. Seejärel täiusta salatit erinevate köögiviljade, idude ja võrsetega ning lisa kaste. Maitse ja mahlasuse andmiseks võid kasutada erinevaid valmis pestokastmeid või sega kaste kokku oliiviõlist, sidrunimahlast, soolast ja piprast.

Selleks, et purgisalat püsiks kauem apetiitne, võta kasutusele täiesti kuiv purk, lisa niiskemad komponendid ja kaste allapoole ning salatilehed kõige peale. Kuumtöötlust vajavad toiduained tee enne valmis ning lase täielikult maha jahtuda.

Purgisalat

Koostisosad:

  • 50 g keetmata / 95 g keedetud täisterapastat
  • 40 g võiube (konserveeritud)
  • 50 g porgandit
  • 50 g paprikat
  • 10 g spinatit
  • 50 g kanafileed (küpsetatud)
  • 40 g Oilio Pesto Rosso-t
  • brokolivõrseid või lutserni idusid
  • jodeeritud soola

Valmistamine:

Keeda täisterapasta ja lase jahtuda. Maitsesta ja küpseta kanafilee tükid. Suurepäraselt sobib kasutada eelmisest toidukorrast järele jäänud pasta ja kana jääke. Loputa võioad ning maitsesta soolaga. Tükelda paprika ja riivi porgand. Võta klaaspurk, pane põhja keedetud pasta, seejärel lisa pesto, võioad, porgand, kanafilee tükid, spinat, paprika ja brokolivõrsed või idud.

See kogus salatit annab umbes 500 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top