Musta oa brownie

Musta oa brownie puhul on jahu asemel kasutatud musti ube, mis muudab selle glükeemilist koormust tublisti madalamaks. See tähendab, et kook sobib hästi ka neile, kes soovivad kaalu langetada või veresuhkru taset kontrolli all hoida.

Hoolimata ebatavalisest koostisosast on see kook rikkaliku šokolaadi maitsega ning keegi ei aima, et see sisaldab ube. Lisaks pakuvad mustad oad rohkelt kiudaineid ja valku, mis toetavad seedimist ja annavad pikemaajalise täiskõhutunde. Toorkakao on suurepärane alternatiiv tavalisele töödeldud kakaopulbrile, andes koogile sügava ja täidlase maitse ning lisades sellele ka väärtuslikke toitaineid.

Küpsetis on lihtne valmistada ning sellele võib lisada meelepäraseid marju, näiteks mustikaid või vaarikaid, mis lisavad värskust ja vitamiine. Ubade kasutamine koogi sees on suurepärane viis lisada oma menüüsse rohkem taimseid valke.

Musta oa brownie on maitsev alternatiiv traditsioonilisele šokolaadikoogile – proovi järele!

Musta oa brownie

Koostisosad:

  • 3 purki musti ube
  • 30 g toorkakaod
  • 3 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 1 spl kookosõli
  • magustajat vastavalt maitsele (suhkur/mesi/stevia vms)
  • 2 spl kaera- või mandlijooki või vett
  • kaunistamiseks mustikaid või vaarikaid ning šokolaaditilku

Valmistamine:

Loputa oad ja pane seejärel kõik koostisosad blenderisse või köögikombaini ning sega ühtlaseks massiks. Seejärel kalla segu vormi (nt 20×20 cm). Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta kooki umbes 35 minutit. Tegemist on tõsiselt šokolaadise maiusega, mille juurde sobivad ideaalselt näiteks mustikad või vaarikad.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top