Meeküüslauk

Meeküüslauk

Meie artiklites on korduvalt juttu olnud hapendatud toidu hüvedest ja sellest, kuidas saame ise lihtsate koduste ja kodumaiste toiduainete ning toiduvalmistamise meetoditega oma tervise heaks üksjagu ära teha. Lisaks saime immuunsüsteemi käsitlevates artiklites teada, et teatud toiduainetel tõepoolest on organismi tugevdav toime. Üheks selliseks ‘väetoiduks’ on küüslauk. Mööda ei saa vaadata ka meest, mis on pungil kasulikke antioksüdante ja mikrotoitaineid. Neid kahte kombineerides valmib maitsev meeküüslauk.

Nüüd on aeg panna saadud teoreetilised teadmised praktikasse! Sellega on meil abiks Rain Kuldjärv, teadur ja koolitaja TFTAK-ist. Kusjuures, Rain on mees, kes teab toidu ja jookide fermentatsioonist kõike, mida tänaseks teada on, sest on uurinud seda valdkonda läbi ja lõhki.

Meeküüslauk – kuidas seda valmistada?

Järgnevatel nädalatel toome sinuni videopostitusi Raini köögist, kus ta teeb lihtsaid praktilisi katsetusi, mida saad ka ise järgi proovida. Esimeses osas teeb Rain magus-krehvtise alguse meeküüslauguga. Seega, kui sul on eelmisest hooajast veel kasutamata mee ja küüslaugu varud, siis pane need purki ja mõne nädalaga on põnev lisand jaanipäeva grilli kõrvale valmis!

Vaata lähemalt videost:

Jaga podcasti
Scroll to Top