Läätsesupp

Läätsesupp on toitainerikas ja maitsev roog, mis sobib suurepäraselt nii lõuna- kui õhtusöögiks.

Supp sisaldab rohelisi läätsesid, mis on suurepärane taimse valgu ja kiudainete allikas, aidates hoida täiskõhutunnet ja toetades seedimist. Porgand, paprika, varsseller ja sibul lisavad värskeid maitseid, muutes supi toitaineterikkaks ja värvikamaks. Rohelised läätsed sobivad supi valmistamiseks hästi eelkõige seetõttu, et nad on tugevamad ning ei muutu supi seistes liialt pehmeks.

Läätsesupp sobib hästi neile, kes otsivad tervislikke ja kergemaid toite. Boonuseks on lihtne ja kiire valmistusviis. See on ideaalne toit ka talviseks hooajaks, et keha ja meelt soojendada.

Proovi seda retsepti ja avasta, kuidas lihtsad koostisosad võivad luua maitseelamuse.

Läätsesupp

Koostisosad:

  • 60 g rohelisi läätsesid (kuivainena)
  • 50 g porgandit
  • 20 g mugulsibulat
  • 20 g varssellerit
  • 50 g paprikat
  • 10 g külmpressitud oliiviõli
  • soola
  • pipart
  • sidrunimahla
  • peterselli või muud maitserohelist

Valmistamine:

Haki porgand, varsseller, sibul ja paprika. Vali poti põhja õli, lisa hakitud porgand, varsseller ja sibul ning kuumuta kergelt läbi. Seejärel lisa läätsed ja vesi. Keeda, kuni läätsed on poolpehmed, seejärel lisa hakitud paprika. Lase keeda, kuni läätsed ja paprika on parajalt pehmed. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning serveerimisel raputa peale hakitud peterselli.

See kogus suppi annab umbes 330 kcal. Võta kõrvale viil rukkipala, määri peale võid ja saad toidukorra, mis annab umbes 500 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top