Valgurikkad küpsised šokolaaditükkidega

Need küpsised šokolaaditükkidega üllatavad oma erilise koostisega – neis peitub herne tempeh, mis lisab tavapärastele küpsistele toitainetihedust, mõnusa pähklise noodi ning valgurikkust. Täisterakaerahelbed annavad küpsistele kiudaineid ja head tekstuuri, samas kui pohlad ja šokolaaditilgad loovad tasakaalus maitsete mängu – magus, hapukas ja mahlane.

Küpsiseid saab valmistada nii klassikalises kui ka vegan-versioonis: või asemel sobib kasutada ka kookosrasva ning muna saab asendada tšiiaseemnete-geeliga. Tulemuseks on mõlemal juhul pehmed, seest mahlakad küpsised. Ja mis kõige parem – 100 grammis leidub umbes 10 grammi valku, muutes need küpsised suurepäraseks vahepalaks või treeningujärgseks maiuseks. Need küpsised šokolaaditükkidega on ideaalne amps ka pikemale autosõidule või matkale.

Inspiratsioon saadud NordTempeh Instagrami kontolt.

küpsised šokolaaditükkidega

Koostisosad:

  • 200 g kollase herne tempeh’t
  • 50 g võid (või kookosrasva)
  • 80 g rafineerimata suhkrut
  • 1 muna (või 1 kuhjaga spl tšiiaseemneid segatuna 100 ml veega)
  • 50 g sügavkülmutatud pohli
  • 120 g täisterakaerahelbeid
  • 20 g šokolaaditilkasid või Bitter 56% šokolaadi
  • kaneeli
  • vaniljet

Valmistamine:

Pudista herne tempeh kaussi, lisa toasoe või, suhkur, muna, kaneel, vanilje ja šokolaaditilgad. Seejärel lisa segule pool kaerahelvestest ja teine pool kaerahelbeid jahvata esmalt ning lisa seejärel samuti segule. Sega küpsisegu kätega valmis, seejärel sega hulka sügavkülmutatud pohlad ning vormi küpsisepätsikesed. Küpseta 180 kraadises ahjus 20 min.

Soovides teha vegan versioonis küpsiseid, asenda või kookosrasvaga ning muna tšiiaseemne-vee seguga. Selleks jahvata tšiiaseemned, sega veega, lase umbes 10 min seista ning sega muna asemel küpsisetaignasse.

Antud kogusest saad umbes 15 küpsist.

100 g küpsiseid annab umbes 340 kcal ja 10 g valku, vegan versioonis küpsised annavad umbes 300 kcal ja 8 g valku

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top