Kodused kotletid kartuli ja köögiviljadega

Klassikaline Eesti kodutoit, mis toob lauale maitsvad kodused kotletid, keedukartuli, hapukurgi, keedupeedi ja rikkaliku kastme. See roog on toitumissoovituste järgi tasakaalustatud ning järgib taldrikureeglit, pakkudes parajas koguses valke, süsivesikuid ja rasvu. Kartulid tagavad vajaliku energia, kotletid pakuvad kvaliteetset valku ning lisandiks serveeritud köögiviljad annavad rohkelt vitamiine, mineraal- ja kiudaineid.

Eriti väärtuslik on ehtne hapukurk oma piimhappebakterite sisalduse tõttu. See toetab immuunsüsteemi ning aitab tasakaalustada soolestiku mikrobioomi. Keedupeet lisab toidule mahlakust, kiudaineid ja antioksüdante ning hoolitseb hea seedimise eest. See toidukord sobib hästi kas lõuna- või õhtusöögiks, pakkudes nii kodust maitset kui ka vajalikke toitaineid. Proovi järele ja naudi eestipärase toidu võlu!

Kodused kotletid

Koostisosad:

  • 400 g segahakkliha
  • 50 g mugulsibulat
  • 10 g küüslauku
  • 1 muna
  • soola
  • pipart
  • 260 g kooritud kartulit
  • 80 g hapukurki
  • 100 g keedetud peeti
  • 2 spl Food Studio piprakastet

Valmistamine:

Haki sibul ja küüslauk, lisa juurde hakkliha, muna, sool ja pipar. Sega ühtlaseks massiks ning vormi 14 pisemat kotletti ja prae pannil. Samal ajal keeda kooritud kartul soolaga maitsestatud vees, viiluta hapukurk ja riivi keedupeet. Soojenda piprakaste. Võta 3 ehk umbes 75 g kotlette koos ülejäänud lisanditega ja naudi põhitoidukorda, mis annab umbes 500 kcal.

Retseptid samast kategooriast

Scroll to Top