Ghee ehk selitatud või on pärit Indiast. Tegemist on või pikaajalise madalal kuumusel töötlemisega, mille tulemusena eraldub piimasuhkur ehk laktoos ning piimavalk ehk kaseiin. Seetõttu on ghee igati sobilik kasutamiseks just neile, kelle toiduvalikud peavad olema nii laktoosi- kui ka kaseiinivabad.
Vanarahva tarkuse järgi on gheega valmistatud toit väga väekas ja tervistav. Traditsioonilises rahvameditsiinis on sellele omistatud noorendavad ja puhastavad võimed ja selle tõttu ka kõrgelt au sees. Meie kultuuriruumis see ülemäära tuntuks pole saanud, kuid on suurepärane alternatiiv teistele rasvade allikatele.
See kuldkollase värvusega, pisut pähklise maitsega rasvaine talub kõrgeid kuumuseid. Kui tavalise või suitsemispunkt on 177°C juures, siis gheel alles 230°C juures. Ghee sobib kasutamiseks nii määrdena leivale, rasvainena küpsetistesse, praadimiseks ning vokkimiseks aga suurepäraselt ka röstimiseks.